Varmekasse til kyllingerne.

Avslstammer 2016

Her vil der komme lidt om hvad der sker i løbet af året 2016, der vil løbende bliver opdateret og lavet nye sider med de forskellige farver der skal avles på i 2016.

 27-09-2016 

Ja det er længe sidnen at der har været skrevet noget her, men året er gået som de andre år, masser af kyllinger, ekspermenter der ikke helt lykkedes, andre ting der bare er kørt der ud af, så ind til nu er har det været et ok år.

Fik vaccineret  14 stk dyr, unge som gamle, så det er samme antal som de andre år, så lidt kyllinger har der været igennem.

En del af stammer har været svingede omkring befrugtning, så der har været en del bytten haner i de forskelligerum.

I alt har jeg lavet 273 kyllinger og har ruget på ca 440 æg, så resultatet er ok.

Har solgt en del små kyllinger i år, det er lidt nememre for mig at sælge dem so mhelt små istedt for man skal gemme dem til man kan se kønnet på dem, mange har spurt på kyllinger og rugeæg og jeg har hjulpet hvor jeg nu kunne. 

 

03-02-2016 

Der kommer lidt æg, ca 40-45 stk om ugen hvilket passer meget godt, til en bakke i rugemaskinen, der kan være 42 æg, så det er fint her i starten, det er ike kallle stammere der kommer æg af, hvor ved jeg ikke, men vejret har nok lidt at gøre med det og så skal jeg nok til at holde et øje med om de spiser æggen eller hvad der sker.

Eller er der kommer lidt kyllinger, klæning % er ok ca 90 % klækker hvilket er fint her i vintern perioden, det tegner godt for foråret. 

Kyllingern trives fint i den nye varme kasse ( se billeder) jeg harigen i år fået fat i nogle store papkasser, der lige kan stå på hylderne i huset, det spare meget på varmen og kyllinger er meget mere aktive når der er varme i hele kassen, end hvis der var åbent ud i rummet, så det ernoget jetg vil forsøge at skaffe fremover også og kan varm anbefale det.

I kassen ses noget nyt jeg har købt, der skulel være isted for en varme pære og der skulle kunne være flere kyllinger under, men jeg syntes ikek det virkde efter hensigten, så jeg har skiftet det ud med en varmepære af den gamle slags, ind til jeg for det prøvet lidt bedre, syntes ikke der var varme nok, hvis kyllinger skulle kunne stå op inde under den  

Med det meget våde vejr bliver der mere bekidt i huset og der skal laves lidt udskiften og strøelsen i et par af rummen.

  

12-01-2016 

 Avls året 2016 startede allerede midt i December 2015, avls stammer skulle sættes sammen, så det var meget med hvor mange skulle gemme af de gamle og hvor mange skulle der gemmes af de unge. det er altid svært at skille sig af med gamle dyr der har tjent godt, men på et tidpunkt skal der noget nyt til og sådan er det også i 2016.

Ellers har det stået på rengøring af hel huset så det var vinter klar, selv om det ikek har været så meget vinter endnu, men dt har været fugtigt og det er næste værre for dyrene, så heller lidt frost hele tiden så kan man holde det hele tørt.

Redekasser er blevt vasket, pudret mod utøj og nye strøelse i, så de er klar til en masse æg.

Da der begyndet at komme lidt æg omkring jul, samlede jeg dem lidt for sjov, men da jeg fik samlet 25 æg til den 1-1-2016 ja så var der ikke langt fra tanken til handling, rugemaskinen fik en overhaling og tørst godt af og der blev sat varme på og dagen efter kom de første æg i maskinen, også var den sæsongen 2016 i gang. der er så lagt æg i en gang mere, det blev til 32 æg og jeg frovnter at der skal ligges æg i maskien hvert fredag frem til vi når maj månede og så skulle der gerne være kommet en masse kyllinger ud af det.