21 December 09

Billedet på denne side siger hvad der skal ske nu på denne tid af året.

På billedet, Silkehøns klubben stand på landsudstillingen i Herning 2009


Så er det tid til lidt opdatering.

Jeg vil ikke lave dagbog i 2010, men prøve at opdatere hele siden løbende.

Jeg har været på nogle udstillinger siden sidste.
I Haslev blev det til 2 ærespræmier, på landsudstillingen blev det til 3 kårning præmier fra hovedforeningen og 2 ærepræmier fra silkehønsklubben, så det har været en rimelig godt udstilling sæson, dværgne var ikke så gode som jeg havde håbet og troet på, de øvrige var som jeg havde regnet med.
Planern for 2010 er ikke helt på plads, jeg har fået sat dyrene samme i farver og variteter, så skal der bare sorteres lidt i avlsdyrene, nogle af de gamle høner skal væk, de passer ikke sammen med de haner jeg har, så der skal prøves noget nyt i 2010.   

Så er resultatet fra Europaudstilling kommet og det ser ud til at jeg har fået en rimelig bedømmelse på mine dyr, 3 på 92 point, 4 på 93 point 2 på 94 point og 1 på 95 point der skulle give 2 ærespræmier og et Championat på en hvide høns med skæg.

Præmierne. Se billedet på forsiden.

Jeg har tilmeldt 2,4 hvide store og 2,4 hvide dværg til udstillinge i Haslev, den bliver på Svalebækskolen ved Haslev i weekenden 28-29 November, der er åben for publikum lørdag fra kl. 14-17 og søndag fra kl. 10-16 alle er velkommende. 

16 November 09
I dag har jeg været i Jylland med de dyr der skal på Europaudstillingen i Nitra i Tjekiet, der fra er der fællestransport, de er på udstillingen tirsdag kl.12 efter planen, onsdag er der bedømmelse og så er udstilling åben frem til søndag, jeg forventer at have dyrene tilbage mandag d. 23 November eller rette sagt, jeg håber de bliver solgt, så jeg får lidt penge ind igen, det har været en dyr omgang for at udstillede i Nitra.
Eller har sidste uge gået med hønsevask, først til Næstved udstillingen mandag og tirsdag, så fredag og lørdag til EU udstillingen.  

Så er den første udstilling overstået, jeg har haft 15 dyr på udstilling i Næstved, det blev til 3 ærespræmier på 3 hold dyr, de hvide uden skæg var de bedste med 3 på 95 point 2 på 94 og 1 på 93 point, de blå fik 92, 94 og 95 point, de hvide dværge med skæg 3 på 93 point 1 på 94 og 2 på 95 point, så ialt en godt weekend.


Der er ordnet hønsehus og et par af hønsegårdene, så nu er der klar til de dyr der skal tages fra til udstillingerne, jeghar tage de haner fra der skal til EU udstillingen, så skal jeg bare have fundet lidt høner, det bliver her en af dagene, eller er jeg ved af få solgt lidt ud i nogle af de avlsdyren, jeg har har solgt de vildtfarvet høner og skal nok også af med et par af de hvide høner med skæg, jeg tror ikke jeg ligger nogle nye høner til i til næste sæson, jeg vil prøve om jeg kan klare mig med lidt mindre i stammerne.
De små hvide med skæg tegner rigtig godt, så jeg har lavet en ekestra tilmelding til LU, så jeg skal have 3.6 med af dem, så er jeg oppe på 20 dyr til LU.  

Der kommer desvære en del æg fra de unge høner allerede nu, det er en månede for tidligt, men jeg har nok fodret for godt.

Ellers er der meget stille omkring hønsehuset, alle de unge høner kommer lidt i haven, jeg har fået gravet det meste op i haven så nu kan de rigtig skrabe efter lidt orm og andet godt.

Jeg skal have sorteret lidt mere i mine haner, resten af de vildtfarvet ( 3 stk ) skal væk da jeg ikke skal bruge dem, et par af de hvide skal også væk, der er et par af de helt unge som tegner rigtig godt, så jeg tager nok et par af de ældste haner. 

Tilmeldinger til lokaludstillingern er ved at være på plads, jeg har forløbigt tilmeldt til Næstved fjerkræklubs udstilling d.13-14 November på den gamle grønnegade kaserne i ridehuset.
Jeg har tilmeldt 17 dyr.
Ellers har jeg besøgt en af de store udstillinger i Tyskland, det er 5 gang jeg er på Hannover udstillingen og det er lige spændende hvert gang, jeg har fået nogle gode kontakter til tyske opdrættere eller er det spænde at se så meget fjerkræ samlet på et sted, i år var der over 18,000 katalog numre, alt fra duer til ænder og gæs, så alle kan få noget at se på,  jeg kikkede selvfølgeligt på silkehøns og der også en del, både dværge og de store, dværgen var noget svingede i kvalitet og vi kan godt være med her i danmark, i de store silkehøns er der nogle få gode opdrættere, små og dårlige dyr findes også i tyskland, jeg tor godt vi kan klare også med vores store silekhøns i konkurencen.
De store hvide med og uden skæg er klar de bedste, de perlegrå med skæg er også godt med, nogel få gode blå med skæg var der også, de øvrige farver var ikke noget at skrive hjem om. de får godt nok store point i tyskland, selv på dyr som i danmark ville være bedømt med et stort 0.   

Så er tilmelding til landsudstillinge skrevet og sendt, det bliver i år, hvide dværg og de hvide store uden skæg der skal være omdrejningpunktet, dværgen har jeg tilmeld 2,4 af, de store hvide uden skæg med 2,4, de hvide med skæg er der ikke så mange tilbage af når der er sendt 2,3 til europaudstillingen så jeg har tilmeldt 2,2 og 1,2 blå med skæg i alt 17 dyr, det er hvad jeg har palds til i de kasser jeg bruger til at sende dyr på udstilling, jeg håber så bare at jeg får mine kasser hjem fra EU udstillingen inden eller har jeg et problem.   

Jeg har været på hønsedag på sjælland, den blevet lavet lidt om forhold til den oprindelige, så i sted for en lille udstilling med bedømmelses kort, så blev det til bedømmelse af dommerne hvor vi gik sammen med dem og høret hvad de havde at fortælle om fejl og goder, det er også mere lærerigt for alle parter, så kan man også byde ind med noget hvis man har noget som man godt ville have uddybet lidt mere og så for forklaret det, selv jeg fik noget ud af dagen, der var et godt sammen spil  i mellem de to dommer også mig selv og de andre opdrættere og vi fik en snakket en del om de ting som vi nu syntes der var oppe i tiden, især forbefjeringen på vores silkehøns har være oppe flere gang uden at der er kommet noget ud af det, men nu har er det sat ord og billeder på hvad der ønskes af dommerne, der blev også snakket lidt farve på især de sølvgrå silkehøns, men eller var det en god dag, en skam der ikke var flere besøgende.

Eller er jeg ved at forberede mine dyr på at skulle på udstilling, jeg er begyndt at håndfodre lidt mere, jeg bruge lidt god fugle frø til at få hønse til at spise af hånden, de skulle gerne kunne tages op uden at de render for meget, det gør også at de står bedre i buren til udstillingerne, de store haner der skal til europaudstillingen er ved at være så tamme at de selv kommer frem i åbningen af bure når jeg kommer med frø eller lidt brød og de er ikke bange for at blive taget ud af buret, så når jeg får lavet rummen klar inde i huset, så kan de kommer der ind og gå og så bliver der plads til at høner kommer lidt i træning.        Jeg har deltaget i silkehønsdagen i Jylland med 12 dyr, det var en godt dag hvor vi fik snakket en del om fodbefjering og kam størrelse på silkehønshaner, som noget nyt for mig havde jeg dværgene med og kritikken var rimelig, de var lidt for store især hanerne, men jeg havde også tage de to største med, eller har jeg haft gang i sorteringen igen, igen, nu er der også kun lige det der skal udstilles, jeg er ikke helt tilfred med de store hvide høner  jeg syntes de er forsmå i forhold til hanerne, men det kommer måske.
eller erder ikke sket så meget, et par høner er døde, en af de gamle spættede kunne ikke mere, en af de unge høner blev dårlig og i løbet af få dage var hun død, der var ingen ydre tegn på sygdom. 


Der er sket en del i sommerens løb.
Der er ikke kommet flere kyllinger, men dem der er vokser godt til og jeg er har i løbet af sommeren fået kikke lidt på de dværgsilkehøns jeg har fået, en del bliver desværre for store og vil blive solgt når den tid kommer, eller har jeg fået kikek godt på, især mine haner hos de store hvide, dem har jeg bestemt mig for at udstille på Europaudstilling i Slovakiet til November, så jeg har sat nogel af dem i udstilling burene for at se hvem det er bedst, de tegner godt, store og allerede godt på vej til at være udstilloing klar, der skal bare lidt mere krop på dem, så de få  godt med foder, jeg har kikke på de vildtfarvet også og de skal og så sender til Slovakiet, jeg har tilmeldt 2 haner og 3 høner af hvert farver, det er godtn ok noget af en post, det koster 90 kr på dyr + katalog, omkostninger og så skal der betales for kasseren også, så det er næsten en halv månedløn, jeg har sat alle dyrene tilsalg, så skulle der gerne komme lidt af pengen ind igen, det plejer at være godt salgt i udlandske dyr på sådanne udstillinger.
Jeg har haft lidt dødsfald, min dværgsilkehane klarede ikke en gang forkøelse, jeg fik ikke medicen i tide.
Et par af de gamle høner har heller ikke klaret sommeren, en høne var begyndt af fælde og det var vist for meget for hende, å hun lå og var død en morgen, hun blev 5 år, så. Den anden høne blev sløj en dag og næste dag var hun død, hun var ikke mager eller noget og der var ikke andet at se, hun var fra sidste år, jeg gjopede ikek mere ud af det,for høns kan godt død bare sådan uden videre.

Her i August har jeg så fået vaccineret alle mine dyr med Newcastle Deasise, 111 stk var der og det kostede 1036 kr hos dyrlægen, men de er givet godt ud.

Alle mine dyr har også været på kur for forkøelse, da nogle af dem en del forkøelet over flere omgang og da de skulle vaccineres skulle de være helt raske, så jeg måtte den tunge gang til dyrlæge med en høne og der blev så dyrket fra hendes øjen så han kunne finde ud af hvilke medicin de skulle have, så jeg blev af med 1100 kr en gang mere, der skal godt nok sælges mange dyr for at tjene det ind, men hvad gør man ikke for sine dyr.

Ellers er jeg ved at planlægge hvilke hønsedage og udstillinger jeg skal deltage på, jeg er inviteret til at deltage på havens dag på Toksværplanteskole ved Næsteved og det har jeg sagt ja til at komme med to hold dyr, så er der silkehønsdag i Jyllan d. 20 september og der skal jeg også være med, måske ikke med så mange dyr, så er jeg invitert til ungdyrsdag på Svalebæk skolen ved Haslev d. 4 oktober og det skal jeg sansynlig også deltage i for at er blevet en tradition, en ungdomsdag mere har jeg fået invitation til, det er i Sorø fjerkrækoloni og den er vist midt i Oktober, det har jeg ikek bestem mig for endnu for jeg har arbejdsweekendt.
Eller er der udstilling i Haslev midt i November og udstilling i Næsteved ugen efter, så er der landsudstilling midt i December, lokaludstilling i Faxe d 10-11 Januar 2010 og i Køge ugen efter, så der er nok at se til, jeg deltager nok ikke på alle udstillingerne, dyrten kan ikke klare mere ned 2-3 udstillinger på en sæson og der skal gå mindst 14 dage imellem hvert, de kan ikke holde til det, de får stres og begynder mange gange af fælde og da jeg kun lige har de dyr der skal bruges, så må de stå for skud flre gang og så må man prioterer hvad man vil deltage på, mendet tager jeg hen af vejen, det er det samme hvert år, men vil det hele og når kun der halve.
Men landsudstillingen skal jeg deltage på, ikke med så mage dyr som jeg plejer, da jeg har sendt de bedste på udstilling i udlandet og kun udstille det næste bested på en LU er ikke noget jeg gør, så jeg må se hvad jeg har tilbage af de andre farver der kan gøre sig.
          

Uge 27

Så er næste trin på året startet, burtræning, som i kan se på billedet så har jeg sat lidt haner i bur, de går den nogle timer hvert dag for at vende sig til at være i bur, det er samme slags bur der bliver brugt på udstillingerne, jeg vender dme også til at man står tæt på buret og at man kan tage dem ud af buret og sætte dem ind igen, sådan som dommerne gør på udstillingerne, man kan tjene lidt point på at de står rolig i buret og står stille når dommerne skal kikker på dem.

Eller har jeg fået 5 dværg silkehøns kyllinger mere, så nu har jeg en del af sortere af, der kommer kun et hold mere så er det slut med at ruge  for i år, jeg har ca 30 dværg kyllinger nu og der bliver en del høner, så jeg er godt tilfreds, slev om de kom sent i forhold til mine de store silkehøns.

Der er kommet invitation til Europa udstilling i Tjekkiet til November og jeg overvejer stærkt at sende lidt høns der ned, det er godt nok lidt dyrt, men det går nok.
Så det kommer der nok mere og i løbet af efteråret.   

uge 25-26
Ja det går stært med tiden, jeg har ikke haft tid til opdatering før nu, der er ikke sket så meget, jeg har sorteret lidt i de små kyllinger og ringe nogle af dværgene, jeg har fået ring på 10 dværgsilkeøns og der er 5 høner med sikkerhed, så næste generation er sikret og lidt til udstilling for håbenligt også.
Jeg har været på Brentvedskuet (Børn og Dyr) ved Haslev for at gøre lidt reklame for silkehønse, vi havde samme stand  med som på Roskildedyrskuet, der var mange henne og røre ved en silkehøne og en rigtig godt snak og fjerkræ blev der også tid til, en godt weekend med fint vejer og mange mennesker på pladsen, der har ikke været så meget efter spørgelse på dyr, men det kommer nok igen når folk kommer fra ferie, så jeg ksla have sorteret noget mere i hønerne, jeg har prøve at lave en optælling, men jeg har stadig dyr jeg ikke kan se hvad bliver, så det er kun et skøn over hvor mange der er af hvert farve og køn, af de hvide er der 6 haner og 10 høner og 5 som jeg ikke kan se hvad bliver, de hvide med skæg, her der der 5 haner og 7 høner og 6 som jeg ikke kan se kønnet på med sikkerhed, så der er 4 vildtfarvet haner og 4 vildtfarvet høner, 1 sort høne med skæg, 3 blå høner med skæg, men ingen haner der passer til, af dværgene er der 5 høner og 2 haner( måske) og så er der 15 kyllnger på vej som ikke er så gamle, der ud over har jeg 1,1 blå vildtfarvet og 1 blå hane uden skæg og 1 blå/sort spættet hane med skæg, så der er da lidt unge dyr.
Til sidste har jeg i dag fået 7 dværgsilkehøns kyllinger, der kommer kun 2 hold kyllinger mere af dværgene, så er det slut med at ruge, så om 14 dage slukker jeg rugemaskinen for denne gang.

Uge 24
En lidt stille uge, jeg har fået sorteret i mine kyllinger, lidt vildtfarvet haner er blevet aflivet, de fik ikke den rigtig farve, de hvide hane blev også kikket igennem og de bliver rigtig godt og meget store, nogle af de yngere haner bliver nok ikek store nok til de tidlige udstillinger, men flere af dem lover godt.
Hønerne var også en tur igennem sortering møllen, her var de vildtfarvet som jeg kikke mest på, der er 4 stk som der får lov til at blive, en som der ikke blev godkendt, den er til have høne, de hvide har jeg svært ved at se om de bliver til det jeg håber på,så de får lov til at gå lidt endnu inden jeg rigtig kan sige hvad der kan bruges. 
Jeg har fået 3 dværg kyllinger mere, der er to helt sikre hønekyllinger, den sidste ved jeg ikke hvad bliver.

Faktisk er der kommet en dværg kylling mere, den er ud af nogle meget små æg som der kommer af den en høne, de har ikke været befrugtet før nu, så en kylling der var lidt mindre end de øvrige var noget jeg så frem til og sikke en lille fin en, jeg håber den kan klare sig under varmlampen sammen med de andre kyllinger eller laver jeg en kasse til den og de andre der gerne skulle komme, for jeg har 10 æg mere efter den høne i rugemaskinen og håber på, bare et par stykker mere. 
   

Uge 23
Så gik der en uge mere, det går så stærkt i øjeblikket at jeg har svært ved at følge med, men denne uge har stået i Dyrskuets tegn, jeg har hentet bure og ting de skulle bruge til silkehønsklubbens pr. stand på Roskilde dyrskuet og Torsdag skulle jeg så op med tingen og med lidt høns, Fredag var jeg i standen og der blev klappet og aet meget på vores silkehøns, dette samme Lørdag og Søndag, en masse mennesker kikke forbi, især børne fin en opleveles ved at få lov til at røre en silkehøns, m,en syntes det var fien dyr vi havde med og at de var søde og meget bløde at røre ved, mange spørgsmål blev besvaret, mange ville købe silkehøns, men det kunne vi ikke hjælpe dem med da silkehøns ikke er til at opdrive i øjeblikket, jeg har heller ikke mere at sælg af før jeg få kike på de kyllinger der kom i sidste weekend, der kom 14 kyllinger, der af 3 dværgsilke og reste nvar hvide med skæg og dem skulle jeg gerne gemme lidt af, da jeg ikke har så mange høner af dem, så jeg håber der bliver bare et par stykker mere, der er kommet 3 dværgsilkekyllinger mere i denne uge unde en skruk høne, men hun er ikke godt ti lat passe dem, så de er kommet under varmlampe.
De skruk høner jeg har moskusandeæg under ser ud ti lat skulle klække i løbet af et par dag, men mere om det senere, hvis der kommer nogle. 

Uge 21-22
Åbenthus arrangementet gik rigtig godt, der mødte ca 20 personer op og det var en god dag, fin snak omkring mine høns, jeg havde fået små kyllinger om lørdagn og de var meget populære og de blev også solgt inde dagen var omme.
eller er der gang i salget af rugeæg og der er rigtig mange der vil købe høns, der er 2-3 opkald på tlf om køb af dyr eller rugeæg, men jeg har ikke mere af sælge af.
 Rugeæggene er dett også slut med, der er 8 høner der er skruk og resten er gået i fældning eller er ved at blive afskrukket.
Eller er jeg ved at lave klar til dyrskue i Roskilde, jeg har sammen med Tina Ipsen fra silkehønse klubben taget et initertiv til at lave lidt pr for silkehønse og vi har fået stille lidt plads tilrådighed på dyrskuet i Roskilde d.5 til 7 Juni 2009.  Der vil være en masse andre høns på standen, vi er så på plads med en voliere med lidt blandet farver inden for silkehøns, der vil blive mulighed for at røre en silkehøns, alle er velkommen til at kikke forbi standen.   

Uge 20
Så fik jeg overstået åbenhus arrangementet, det var godt besøgt og jeg fik en god lang snak med flere af det fremmødte, lidt handel blev det også til, lidt kyllinger blev solgt samt lidt rugeæg.
Tak for alle dem der kom forbi og jeg håber de fik noget ud af det.
Ellers sker der ike så meget, en del af hønsene er blevett skruk igen, så nu er det 6 stk der ligger og de har ingen æg, så må vi se hvor længe de gider det, jeg har lagt 10 dværgsilke æg under en høne og da dværge ligger 2-3 æg om dagen så vil jeg nok bliv ved med at ruge på dem, jeg håber de er befruget nu, det ser ud til hane er mere interesseret nu og forsøger at parre hønerne, selv om de stritter lidt i mod, så der er håb.
Jeg skal ikke have flere æg i rugemaskine, jeg har kun et hold so mder skal klække om 14 dage så er det slut, efter spørgelsen er eller stor på kyllinger, men da der ikke kommer så mange æg, så er det slut for i år, det bliver kun dværgene som jeg skal have flre kyllinger af, men det bliver under skruk hønener.
  
Uge 19
En uge med sortering af kyllinger og stadig nye under lampen. Jeg har fået sorteret i alle mine kyllinger, jeg har i forvejen lukket de hvide og de sort og blå høner sammen i et rum, så blev der pldas til lidt hane kyllinger i det rum hvor de blå og sorte har været, de to avlshaner fik lov til at gå i rummet og så blev der så sat de unge hanekyllinger ind til dem, jeg har ikke tal på hvor mange, men der skulle være nok til at udstille af, så de haner der kommer fremover, dem gør jeg nok kort proces med og afliver dem, der er nok lidt flre haner i de tilbage værende i rummet hvor der eller kun skulle være høner, men der dukker som regel nogle op når man flytter de store og dominerende, men jeg vil kikke godt efter de nnæste månede.
Eller har der været gang i salget af kyllinger, jeg er kommet af med alle dem jeg have sorteret fra på grund af små fejl, så nu er der lidt penge til foder igen😉 og jeg køret straks ud og fik købt stort ind, det blev til 300 kg starte foder og 100 kg hvede, så nu skulel der være foder nok den næste månede.
Jeg har fået en dværgsilkekylling mere og de 5 fra i sidste uge klare sig rigtig godt og vokser godt, der kom 12 kyllinger mere i rugmskinen og af dem har jeg solgt de 8 og jeg regner med at de sidste også bliver solgt i den kommen den weekendt.
Eller er jeg ved at være klar til åbenhus på søndag, der mangler kun at blive fejet det sidste og så skal græsste klippes en gang mere hvis det holder vejr til det.   
Haven er ved at være i fuld flor, rododendrummerne er ved at springe ud og klematisen på hønsegården når også at springe ud til på søndag, så håber vi bare på godt vejr. 

Uge 18
En uge med en masse rengøring, jeg har fået noget grus til hønsegården, så nu er der gravet en del af i gårdene og gruset er fyldt på, det blev til to store læs hønsemøg som skulle på  på genbrugpladsen og en masse trillebør fulde grus som der er kørt på igen, huset har også fået en ordenlig tur, alt er børstet ned og støvsuget og der  er kommer nye spåner i alle rummene, så nu er huset klar til åbenthus.
Jeg har fået sorteret i de største kyllinger, en del hane kyllinger har måtte lade livet, da de ikke var gode nok, det er også blevet en del høne kyllinger der så skal sælges, det vil være godt at få ryddet lidt i kyllingerne, de fylder godt nok en del nu og der kommer jo nye hele tiden.
Jeg har fået 10 hvide og 3 sorte kyllinger i den uge og så har jeg fået de første dværgkyllinger, 5 stk blev det til, så nu er æggen da befrugtet, så jeg vil ruge på alle æggen efter dværgen et stykke tid endnu, de andre høns vil jeg ikke ruge flere af, så nu bliver de brugt til spise æg.  

Uge 17 
Den gik meget stille af, jeg havde planlagt at skulle sorterer i min kyllinger men det blev ikek til noget, så det må blive i næste uge, der er kommet 1 kyllinger ud af det en æg som der var befrugtet, så det var jo rigtig godt 😀 eller er jeg ved at få planlægge åbenhus og folk er begyndt at ringe om at de kommer forbi, så nu er vi oppe på 8 personer som der har givet tilsagn om at komme. 
     
Uge 16
Ja. så gik der en uge mere, der kommer stadig lidt kyllinger, i denne uge havde jeg planlagt at kyllingerne so mder kom skulel sælges, men de var så gode at jeg har valgt at se tiden an, selv om jeg har mange kyllinger af de hvide.
De to høner jeg havde at ligge på dværgsilkeæg, det viste sig at de ikek var befrugtet og så var valget at lægge nye æg unde dem eller som jeg valgte, de fik de 12 æg der skulle klække og det gik fint, derkom 8 hvide kyllinger ud af det, jeg har så sat de malle over til de nene høne og den anden ligger stadig på to af de æg der ikke kom. men hun får de æg der skal klække i næste uge, så får hun og lidt kyllinger at gå med,  jeg har flyttet lidt rund på nogel af kyllingerne, nogle er kommet på gulvet og andre ar blevet flyttet over i et andet rum ogsamtidig få sat fodringe på dem der kan bruge til udstillinger, jeg er begyndt at være mere kræsen med, hvad jeg sætter ringe på, for jeg har fået 60 ringe mere og det går stært med at få dem sat på, men jeg bestiller ikke flere ringe, så de skal række dem jeg har tilbage.
Der kommer ikke så mange æg mere, flere af hønerne er blevet skruk eller begyndt at fælde, mne det gør heller ikke så meget, jeg har vist de kyllinger jeg skal bruge.
der er stor efyter spørgelse på silkehøns, der er 6 der har ringe om kyllinger bare i denne uge, så hvad bliver det ikek til når dyrskuerne og lignede kommer i løbet af maj og juni.    

Uge 14-15
Ja så gik der lige et par uger mere, så jeg har slået dem sammen.
Der er komme en del hvide kyllinger, 12 første uge og 14 i denne uge, alle fine og meget livlige, så de skal nok klare sig, der var kommer lidt flere i denne uge, jeg har solgt 6 kyllinger ( 1 sort og 5 hvide) de var fra sortert på grund af dårlig bagtæer.
Ellers er ugenen gået med sortering og rengøring, så mange kyllinger sviner meget og mindst 1 gang om ugen skal der skiftes spåner hos dem, jeg er også begyndt at lukke de store kyllinger ud i hønsegården nogle timer om dagen, de har ellers ikke ville gå ud, men nu skal de og lemmen bliver lukket så de ikke kan gå ind, de var ikke meget for at være ud de første par dage, men nu går det nogenlunde.
Idag d.11 April har de store kyllinger så være i haven, ude på græsset og det var noget de kunne lide, ikke alle, men de fleste var lige ud óg smage på græsset, så i løbet af nogel dage vil de stå ved lågen hvert dag og vente på at de får lov til at komme ud på græs, se under video jeg har taget en lille video af dem på græsset.
Der er en del henvendelser omkring køb af kyllinger og jeg har desværre måtte sige nej til mange, da jeg ikke kan se hvad køn de bliver endnu og folk vil kun have høner.    

Uge 13
En lidt stille uge, kyllingerne vokser godt til og trives fint, der har ikke været nogle døds fald i de nye fra sidste uge, de er alle meget livlige, de små har fået lidt græs tuer til at gå og skrabe i, det var de lidt betænkelige over den første dag, men da de først fik smag for det så gik de rigtig til den og de får så lidt hvert dag, de øvrig kyllinger får også lidt græs tuer, de får hvad jeg har piller op i haven, det er alt fra ukrudt til græs og det nyder de rigtigt, de står næsten i døren hvert gang jeg kommer der ud, for at se om jeg ikke har lidt med til dem. 
Jeg har lagt 29 æg i maskinen og lagt 5 dværg silkeæg under en skruk høne.
jeg har lyst de æg fra uge 11 og det var meget nedslående, der var kun 20 der var befrugtet ud af 61, det var desværre de hvide med skæg der ikke var noget i, så det var vist godt jeg fik skiftet hane.
Jeg har fået en mail fra min tyske ven Fridel Swager, det er ham jeg har fået dyr fra de sidste par gang jeg har hentet blodfornyelse, han spurte til mine dværgsilkehøns, for vi havde aftalt på Hannover at vi skulel bytte lidt æg i løbet af 2009 og han ville gerne have æg nu, men jeg har måtte skuffe ham da jeg ikke får nogle æg af de danske dyr endnu, så det må vente lidt. Han fik at par billeder af de danske dværgsilke jeg har, så må vi se om han synte om dem.  

Uge 12
En uge med kyllinger i masse vis og en masse rengøring.
Der er kommet del kyllinger, flest hvide men også lidt vildtfarvet, jeg har solgt 7 stk, det var nogle jeg havde frasorteret, de skulle under en skruk høne og det må være godt godt nok for jeg har ikke hørt noget fra personen.
Jeg har også fået gjort godt og grundigt rent, det er under kyllingern og i to af rummene, det tog 3 timer.
samtidig når jeg nu havde fat i kyllingern fik jeg sorteret og flyttet på mange af dem, alle bliev tjekket og dem der kunne bære en fodring fik en på, så nu må jeg bestille lidt flere ringe for der er mange gode kyllinger på vej, jeg fik samtidig tsalt hvad der var af kyllinger og der var lidt flere end jeg havde regnet med, der er 65 hvide og 43 vildtfarvet, 8 blå og 5 sorte, så er de ny som der kom i weeknden ikke talt med, så jeg kan godt forstå der går meget foder til, jeg har indtil nu siden midt i januar brug 250 kg kyllinge foder og 50 kg hvede, det er så til alle mine dyr gamle som unge.
Jeg har lagt 27 æg i rugemaskinen, det er næsten kun efter de hvide med og uden skæg, de blå og sorte er gået hlet i stå.
Jeg har lagt en skruk høne på 6 dværgsilkeæg, så kan jeg bedre se forskel når de skal klække, det ser ud til at æggene er befrugtet lang om længe.
Jeg har også fået en ny dværghane og en ekstra høne, de er en bytte handel med en anden opdrætter af dværgsilekhøns med skæg, han har fået en af mine høner.   

Uge 11
En lidt stille uge, ingen kyllinger i denne uge, men de skal så komme i næste, jeg har fået lyst de mange æg fra uge 9 og der var 38 tilbage ud af de 78 som der blev lagt i maskinen som der er befrugtet, så bare der kommer 25 stk så er jeg tilfreds. Det var flres af de hvide der ikke var befrugte, så jeg har skifte hane, så må vi se om det bliver bedre.

Lidt sortering i kyllingern igen, der er 4 stk der er kommet væk på grund af store fejl, de skulle nok have været væk som helt små.

Jeg har fået flyttet lidt mere rundt på kyllingerne, de vokser jo, så der er mindre plads under lamperne, de største kyllinger er kommet over i rummet med dværgsilkehønsen, det var de iukke helt tilfreds med, men det går bedre efter et par dage og de har være ude for første gang og har selv kunne finde ind i huset igen.
Så er der kommet en del kyllinger ned på gulvet og samtidig er der ringet.
Jeg har lagt 61 stk. æg til rugning, de er samler over 14 dage.    
Jeg skulle have gjort rent i nogle af rummen og hos kyllingerne, men jeg har ikke kunne skaffe spåner, så det bliver først i uge 12, men så får hele huset en tur med det hele. 

Uge 10.
En uge med mange kyllinger, det blev til 28 stk, der var flers hvide med skæg og det er dem jeg helt vil have så det er godt,
Jeg har sat fodringe på nogle flere kyllinger, et pat stykker er blevet fra sorteret, en vildtfarvet høne kyllinger har fået lov til at gå, den bliver solgt til have høne, den har eller en meget fin farver, men meget dårlige bagtæer, så væk med den.
Så er der kommet lidt høner tilbage i de forskellige flokke, det er dem som der var begyndt at skukke og de er allerede blevet så meget afskrukket at de kan komme tilbage til flokken.
Der har været lidt henvendelser omkring køb af kyllinger og rugeæg, en famlie har jeg sagt ja til de kan få lidt små kyllinger så de kan præge dem som de ønsker, det bliver nogel af de fejlfarvet vildtfarvet og nogle få hvide kyllinger som de skal have, de henter dem i næste uge.
Jeg har fået et forspørgelsel fra England omkring ruge æg, jeg ved ve ikke rigtig om jeg vil sene nogle der over, de ville bytte rugeæg, men da jeg ikke har set deres dyr så vil jeg ikke have noget tilbage, men det er ikke sikkert det bliver til noget.
I den kommende uge står den på rengøring hos kyllingerne, de sviner godt nok når der er så mange.   

Uge 9.
En god uge, mange kyllinger, de vildtfarvet er lidt svingende i farverne, men flere som ligner den "rigtige" de lyse er nok fra den sølvgråhøne jeg har sammen med de vildtfarvet, så jeg vil se om de bliver lidt sølvgrå.
De hvide ser rigtig gode ud, næsten fine tæer på alle, lidt forskellige i dunfarven, men de bliver nok hvide.
Så har jeg åfet to kyllinger efter hvad jeg troede var blå, men om jeg har skrevet forkert på dem da jeg samlede ind eller der er sket en smutter et sted ved jeg ikke, mén de er mere vildtfarvet og slet ikke blå, så de er blevet mærket så jeg kan se hvad de bliver til.
Eller er der gang i skruk hønsene, 3 mere i denne uge, de er kommet i bur ude på græsset, så må vi se hvor længe de skal gå gør de ikke gider det mere, et pat af de vildtfarvet skruk fra sidste uge er kommet tilbage i stammen.
Da der kun var en vildtfarvet høne tilbage hos den vildtfarvet hane så har jeg valgt et flytte hanen og bytte den ud med den hvide uden skæg, for her var der kun en høne hos hanen, så de blev begge flyttet over til de vildtfarvet, jeg har også en del kyllinger efter den vildfarvet hane, han får lov til at gå ind til jeg kan se hvad kyllingerne bliver til, så tager jeg en beslutning om hvad der skal ske med ham, en enkelt hvid høne er også kommet over sit skrukkerri og er tilbage i avlen, der går nok lidt tid før der kommer æg af dem.
Jeg har måtte flytte rundt på en del af kyllingerne, det kenb med pladsen unde lamperne da der kom 28 kyllinger mere, så nu er dværgsilkehønsene kommet i et andet rum og de største kyllinger er kommet på gulvet og nogle andre har så fået deres plads under den lampe, så nu skulle kyllingern være fordelt så de kan vokse lidt, så må vi se hvor mange kyllinger der kommer i næste uge.   

Uge.8
En lidt mærkelig uge, jeg har været på ferie og har haft andre til at passe høns, det er gået nogenlunde, der er samlet æg og de har fået vand hvert dag, men det har knebet at få passet kyllingerne, så der er desværre gået nogle stykker til, hvor mange ved jeg ikke, da de døde bare er smidt i skraldespanden, men der var 4 små og 3 store som lå og var døde de jeg kom hjem.
LIdt godt nyt er der også, der var kommet 7 hvide, 7 vildtfarvet og 6 sort/blå kyllinger i rugemaskinen, og disse havde min ældste søn så fået sat under lampen da de første klækkede allerede torsdag aften.
Der er kommet godt med æg i ugensløb, 55 stk men jeg har ikke lagt dem til rugning da jeg ikke har plads lige nu, jeg skal have lys nogel af de andre æg først før jeg ved hvormange der bliver plads til, jeg har fået tilbud om at få ruget nogle ud hos en anden opdrætter hvilket jeg nok vil benytte mig af, for der kommer nok en del æg i næste uge også.
Mine høner er har lagt æg så længe at de nu er begyndt at blive skruk, der var 4 stk da jeg kom hjem efter ferie, de er alle kommet i karantæne i et bur på græsset for de skulle gerne snart begynde at lægge æg igen, jeg skulle gerne have lidt mere ud af dem inde det bliver forår.

Uge 7.
På grund af vejret så er æglægningen gået lidt i stå, kun 38 æg i denne uge, men det er også lige hvad der kunne være i bakken, jeg har lyst den fra sidst uge som jeg har i man egen maskine, der var 12 der ikke var befrugtet, det var dværgene og så nogle af de vildtfarvet, enkelt af de hvide var også blanke, så jeg må et tur rundt med saksen igen for at klippe dem lidt bag i.
Der er kommet lidt kyllinger, 5 hvide med skæg, 1 hvid, 1 sort og 1 blå også 4 vildtfarvet, der var kun 1 æg der ikke klækkede, så resultatet var godt nok.
Jeg har i denne uge sorteret i de første kyllinger og der var 5 som der ikek kunne bruges og alle er afliver da det var haner, jeg har sat fodring på de øvrige, der var 3 hvide som der var ok, 4 vildfarvet kunne også bruges, der er så 1 af dem der er død i løbet af ugen også er der en blå hane som der også fik en fin ring på. 
    


 Uge 6. 
Der er kommet rigtig mange æg, det er alle holden der er kommet gang i. Jeg har lagt 28 stk i min egen rugemaskine og så har jeg lejet mig ind i en anden rugemaskine til 28 andre æg.
Jeg har fået lyst en del af de æg der skal komme i de næste uger og det ser ikke så godt ud, ud af de 45 stk. jeg lagde i uge 5 var der kun 22 stk befrugtet ugen før var der lige så dårlig befrugtning og det kunne også ses af de kyllinger der klækkede i dene uge, der var 6 æg og de klækkede alle, det blev til 1 hvid med skæg, 1 sort, 2 blå, og 2 vildtfarvet, så det var jo godt nok. 

Uge 5.
Jeg har lagt 45 æg i maskinen, det er lidt af hvert, alle holden er godt i gang.
Der er klækket 12 kyllinger, de første hvide med skæg, der kom 5 stk. alle tegner godt, men fine bagtæer og fint skæg. 3 hvide uden skæg, disse ser også fine ud. 4 vildtfarvet alle med fin farve.
Jeg skulle et par dage på ferie så jeg fik nok taget kyllinger lidt tidligt ud af maskinen, de var kun lige tørre, men jeg skulle rejse lørdag morgen og den sidste var klækket om natten til lørdag, så da jeg kom hjem var der flre af kyllinger der var døde, min søn havde passet dem og de har haft vand og mad, men de har ståen under lampen og er døde af sult, det kan ske ved at vnad og maden stå lidt forlang væk fra varmen, så går de ikke ud efter føde, men dør af sult efter 3-4 dage, det ske engang imellem også selv om jeg er der hele tiden, så der er kun 4 stk kyllinger tilbage, men de ser også ud til at klere sig godt.  


Uge 4.
En uge der gik lidt skidt, ingen kyllinger, der var kun 5 befrugtet æg som der skulle klække og der kom 4 kyllinger, 2 hvide og 2 vildtfarvet.
Så det gode, der er begyndt at komme lidt flere æg, jeg har lagt 22 æg i maskinen, det er alle holdene som der er begyndt at lægge æg, selv de hvide uden skæg som der har været flyttet en del rundt, men de 3 høner har lagt 6 æg, så jeg håber de kommer igang alle 3 inden længe, af dværgene får jeg 2 æg om dagen fra de 2 høner, så må vi håbe der er befrugtet, jeg skal først lyse æg på tirsdag ( tidsnød) så må vi se om hanerne har fået forårs nykker, jeg har set de 3 af haner være på hønsene, man som et par af hønsen ser ud hos de to andre så tror jeg også at hanerne har været på høneren der også.
  

Uge 3.
Så er udstillingerne overstået, jeg fik 2 ærespræmier og 3 pokaler på udstillingen i Boestoftehallen, så det har været en godt sæson, en del ærespræmier er det blevet til siden November.

Ellers er der ved at være gang i rugemaskinen, de føste æg jeg lavde i var desværre ikke så godt befrugtet, det en hold var der 30 æg og kun 5 befrugtet, de hvide med æg havde lige fået lagt et par æg inden jeg skulle vaske dem til udstilling, men de to var så godt befrugtet og de skal klække i denne uge.
På grund af vejret er der ikke komme så mange æg, det er kun blevet til 8 æg i uge 2 og det blev til 15 stk i uge 3, så må jeg håbe de er befrugtet, nogle af hønerne er blevet plukket lidt i rumpen, især dværgene, for de få æg jeg har fået efter dem ind til nu har ikke været befrugtet, men det gør heller ikke så meget nu, det haster ikke med dværgene.
Jeg har fået lidt kyllinger, de første kom i uge 1, der kom 3 hvide og 3 vildtfarvet, inge af disse kan bruge, da de har meget dårlige bagtæer, i uge 2 kom der så 3 hvide og 4 vildtfavet mere, alle med gode bagtæer, så må vi se om de udvikler sig til kommende champion.   

Uge 2.
Jeg har lagt i æg i rugemaskinen for 3 uger siden og de sklulle så gerne klække i løbet af et par dage, det er lidt en prøve rugning og det var heller ikke så mange æg der kom i, 23 stk blev det til og der var 14 befrugtet så jeg håber på 10 kyllinger, men det ved vi i næste uge.

Eller er jeg ved at gøre høns klar til den sidste udstilling i sæson 2008-2009, jeg har tilmeldt 9 silkehøns til bedømmelse og så skal jeg have en voliere samling med , med de farver/varieteter jeg har, så det bliver til 8 stk silkehøns mere, jeg skal vaske de 9 stk der skal til bedømmelse, de andre bliver kun pusset lidt der er mest skidt.

Æglægningen er gået helt i stå, hønsen kan ikke lide det skiftende vejr, det vigtig nå hønsen er igang med æglægningen at de kan komme til vand, gerne fra morgenstunden når de vågner og det kniber i øjeblikket når det fryser, så de får først vand om formiddagen, hvilket de godt kan klare sig med, så har de det hele dagen, så må vi håbe det er nok, de plejer at komme godt igang i løbet af Januar også selv om det er lidt frost, de skal lige vende sig til det.