Ny bordplade med vask og vand, så rengøring af vandtrug og andet er lettere

29-12-2013

Det er så det sidste der bliver skrevet her på denne side, føljetongen forsætter under 2014 

 

Så er året ved at rinde ud, set tilbage så har det været et langt år, men kyllinger meget længere end jeg plejer og ny udfordringer.

Men så skal man se tilbage så har det været et sjovt år at opdrætte silkehøns, en skidt start på året, men manglende befrugtning i januar og februar, så hård vinter i marts, så lidt bedre befrugtning, april og maj var fine måneder med kyllinger, juni og juli, stadig kyllinger og en masse sortering af kyllinger så der var plads til de næste hold, august æg fra udlandt og kyllinger, september med hønsedag, oktober en lidt stille månende, men sortering af de sidste til udstilling, november lokaludstilling men ok resultat, december med landsudstilling og her også ok resultat, selv om jeg havde satset på lidt flere point på landsudstilling end dyrene fik, men så er det op på hesten igen i 2014.

Fik vasket og sendt 19 dyr til Lu i Herning og fik da også selv en tur ud af det til Herning, fik som de andre år ikke set ret meget på høns, kender mange som man lige skal hilse på og snakke med og så går de 8 timer hurtigt, med en generalforsamling ind i mellem.

   

 

Så nærmer tiden sig til landsudstillingen

Der ventes på kassekort, håndklæderne og shampon er fundet frem igen, forventer at vaske høns mandag-tirsdag i uge 50, de skal afleveres til fællestransport onsdage aften og er så fremme ved udstilling fredag efter middag.

Lige nu ser hønsene ikke ud til at kunne bliver klar, men engang vask skulle nok kunne klare det en gang mere 

Den første udstillingen er overstået.

Udstilling i Vordingborghallen d.16-17 November er overstået.

Resultatet var lidt bedre end forventet, 2 ærespræmier og 2 pokaler fra Mønsfjerkræklub 

Se mere under resultater 2013.

vi var også i tv, tv2east var med om lørdagen og filmede så de kunne sende 28 minutter lørdag aften og det gav dette resultat.

  http://www.tv2east.dk/video/2013-11-16/saa-det-weekend

Så er der kun at ventet til landsudstillingen, havde eller planer om at udstille i Haslev, men kom forsent med tilmeldingen, men det gør ikke så meget, kan godt vente til December. 

Så nærmer tiden sig hvor det bliver store vaske dag, onsdag d. 13-11 skal der vaskes høns, det er dem der skal til udstillingen i Vordingborg.

De skal være klar til fredag d.15-11 hvor de skal konkurrer mod 580 andre stykker fjerkræ på den store fælles udstilling i Vordingborghallen.

Den opholdes lørdag d.16 og søndag d.17 november, der er åbent lørdag fra 14-16 og søndag fra 10-16 

Der er gratis adgang begge dage.

Har fået gjort 3 rum klar i hønsehuset til de dyr der bliver vasket, så de lige kan rette sig inden de igen bliver pakket i kasserne på fredag.

Har bruget et par timer på rengøring i huset, havde ikke mere strøelse eller var alle rummene bliver ren gjort, men spånenerne rakte kun til 3 rum, de to sidste bliver gjort rene i løbet af ugen.

Overvejer at skulle udstille i Haslev fjerkræklub, men skal lige se hvordan det går i Vordingborg.     

 

Kikker stadig på hvad der skal udstilles, har bestem hvor meget der skal til landsudstilling og til vores lokaludstilling i Vordingborg.

Det bliver til 2 haner og 5 høner i de sorte med skæg og 1 hane og 3 høner i de blå med skæg der skal til landsudstilling til december i Herning.

Til lokaludstilling i Vordingborg d 16-17 November har jeg tilmeldt det samme som til LU + et hold æg. 

Ellers går liver sin gang i hønsegården, skal have gjort rent i hele huset inden dyrene skal udstilles, så kan de gå inde dem der bliver vasket.

Lige nu kikker jeg meget på hvad kan der udstilles og hvor skal der udstilles i år, har fået de første invitationer til udstillinger.

Har tilmeldt de første dyr til udstilling, det er mine Hvid-sort fjeret ( Dalmatinerne) de skal med igen i år som ny opdræt og skal tilmeldes i god tid, selv om jeg var en månede for sent på den blev de godtaget, så der skal 3 haner og 5 høner af sted, 

(se mere under alvsstammer i Dalmatiner )

Så er hønsedagen i Horsens overstået, en god og lærerig dag, dagen var godt besøgt, en del nye silkehøns folk dukkede op.

Sådan en dag er det ikke mig der skal lære så meget, jeg har dyr med for at vise farverne og varianterne.

I år var der en del snak om fodbefjering og alle tænklige  varianter var med, fra dem næsten helt uden og til det rigtig meget, så på det punkt er en hønsedag rigtig god for man kan forklare hvad der menes når der står manglenede fodbefjering, men vi snakker altid om hvor når der ikke er nok og hvornår der er for meget, det bliver vi nok aldrig enige om, for hvordan fortolker man det skrevne ord i standarten. ( se mere under de forskellige farver i avlsstammer 2013 hvad dommer kommenterede på min dyr).

Ellers går jeg og tjekker dyr ud til de kommende udstillinger, bliver hanerne færdig, bliver hønerne store nok og hvad skal med og hvor meget, det er noget den næste månede vil gå med, tilmeldingen til landsudstillingen skal være sendet ind inden 28 Oktober, så der er lidt til endnu, men tiden går stærke og der sker meget med dyrene frem til 28 oktober.

   

Har været en tur i Holland, silkeklubben var inviteret til at besøge den Hollandske silkehøns klub´s hønsedag, vi var 3 som tog turen til Barnevelde i Holland, små 900 km hvert vej fra mig af. se mere under Hollandbesøg der vil også være billeder fra turen

De sidste forberedelser til silkehøns dagen søndag d.15 September er ved at være på plads har tilmeld lidt dyr.

Skal have 1,2 vildfarvet dværg, 1,2 Blå m. skæg, 1,1 sort m. skæg og så en sorte hane uden skæg, de vildfarvet er for at sammenligne med de andre vildfarvet dværg der kommer, de andre for at vise dem lidt frem.

Der kommer 80 silkehøns til selv dagen, 30 store og 50 dværg, det er rekord tilmelding og der komme forhåbenligt også mange mennesker for at kikke.

Man kan se hvide, sorte, blå, sølvvildfavet og vildfarvet i store silkehøns og vildfarvet, sølvvildtfarvet, røde, gule, perlegrå og noget helt nyt, Isabelperlegrå. 

Lige nu er det store sortering arbejde igang, skal have ryddet lidt mere op i hanerne og de dyr der ikke skal bruge i avl eller til udstillingen 

Så er det sidste kyllinger klækket, den nye maskine gjorde det godt, ud af 30 æg fra England var der 14 befrugtet og der kom 7 kyllinger, så det var tilfredstillende resultat, havde lagt 10 af æg fra mine egen dyr og der kom 8 kyllinger, de var alle befrugtet, så der er liv i mine avlshaner hanerne endnu.

Har fået vaccineret alle mine dyr, 99 stk. i alt unge som gamle, de eneste der ikke er vaccineret er de små kyllinger og så de dyr jeg har sorteret fra som der skal sælges, det tog kun 25 minutter at vaccinere igen i år, så vi kan bare det der.

Se mere under avlstammer

Glemte så lige at fortælle hvad jeg så har købt.

I har nok set billedet øverst.

Det er mine nye duer eller billedet af en af dem.

Det var en pludselig indskydelse, men nu skal det prøves, der er 1 par og så ved jeg ikke hvad køn de to sidste er, det må jeg se med tiden, de ser ud til at være faldet godt til og flyer ikke se vildt rundt mere når jeg kommer ind til dem. 

Næste projekt er silkehønsklubbens hønsedag i Horsens søndag d.15-9-2013 så det bliver en tur til jylland, har ikke bestem mig for hvilke dyr der skal med, men der er nogle sorte med skæg og en sorte hane uden skæg som der skal for en dommer, så skulle jeg gerne også have nogle dalmatinere med, men jeg syntes ikke rigtig de er store nok, men der er jo en månede endnu, så måske.

Så er den nye rugemaskine kommet, den blev hentet i Skælskør på vej hjem fra ferie.

Når man nu har fået en nye rugemaskine så skal den vel også prøves og den er så starte for 4 dage siden og den køre godt, skal man så lægge æg i, Ja det gør man så, har fået 25 æg fra England med posten som så er kommet i, det er sammen med 11 æg af nogle store høns og så lige 6 æg af perlehøns, det var nogle jeg fik med hjem fra ferie efter et besøg hos en opdrætter på Fyn, så der var en god grund til at starte maskine, havde eller besluttet er der ikke skulle ruge mere i år, men man har et standpunkt til man tager et nyt.

Den sidste skruk høne er kommet med 6 kyllinger ud af 8 æg, så det var ok.      

Hvad skal man få en uge til at gå med når man har ferie, jo man begynder at renoverer hønsehus og hønsegårde.

Efter 18 år kunne huset og hønsegården godt trænge til at blive set efter i sømmene, så der er blevet købt 15 liter maling, en masse nye tagplader ( trapetz) og en del nye brædder til udhæng og så lige lidt lægter til at reparer det værste med.

Efter 5 dage med ført at pille ned og gøre klar til maling, ( der er rigtig meget støv alle steder efter så mange år med høns) ikke at jeg har ikke har gjort rent i huset, men de steder man ikke kan komme til, så som under tagplader og andre steder, så alt skulle børstes ned inden der blev malet, det gik de første 2 dage med, så blev alle brædder og lægter malet og huset fik en tur udvendig med maling, så var alle 15 liter maling også væk.

Da taget på huset havde ligget i 18 år og var begyndt at revne flere steder så der kom vand ned, de plader over hønsegården havde også ligget en mange år,så alle plader blev taget af og nye blev lagt på, nyt udhæng hele vejen rundt på hønsehuset blev også sat op igen, så efter 5 dage var alt klart igen, Næsten for nu skal huset så lige gøres rent indvendig for meget af det støv som der blev fejet og børste af, kom selvfølgeligt ind i huset, så der skal bruges en dag på rengøring og nyt strøelse i alle rummene og hønse gårdene skal også have revet og ordnet i bunden, så en dag mere går der med det.

Pris på renoveringen, Ca 4000 kr. men det er vel heller ikke for meget på 18 år

 

 

De æg jeg har sendt til england var 7 dage undervejs, det er længe og befrugtningen tegner heller ikke så godt, men det har nok også været en hård tur, selv om de var pakket godt ind, håber hun bare får lidt ud af dem.

Har fået lovning på lidt æg fra hende og hun har amerikansk blod i nogle af hende farver, så måske kommer der lidt æg inde så længe, havde ellers ikke planer og at ruge flere kyllinger ud, men nå man nu kan få lidt blodfornyelse så må man tage chancen.

Samler lidt rugeæg til en nordmand som der gerne vil have lidt silkehøns, det er så også de sidste æg der kommer ud af huset.

04-12-2013

Så nærmer den bedste tid sig, landsudstillingen er lige om hjørnet, kan næsten ikek vente, går og ser de dyr lidt an som der skal af sted, overvejer om et par af de sorte som var med i vordingborg skal udstiftes med et par andre, vil nok vaske et par ekstra og så vælge når de er blevet tørre og skal pakkes ned i kasserne.

De hvid-sortefjeret bliver nok lidt sværre at vælge, har 7 gode høner, men vil nok kikke efter nogle der har lige mange sorte fjer, hanerne bliver det lidt lettere med, har 3 unge som ser meget ens ud, så det er på dagen at de heldige bliver valgt, men det ser bedre ud end for 1 månede siden, der var udsigterne ikek store, syntes ikke de ville vokse, men efter det er blevet lidt koldere så  har de rette sig meget.

De blå skal helt sikker de lyse af sted, de har bedre type og ikke så meget fodbefjering, hanen har været i bur siden sidste udstilling og har ikke været tilfreds med det, men håber ham klare sig på udstillingen.

23-11-2013 

Så er udstilingen overstået og dyren kommet hjem i hønshuset igen, der var lidt uro i hane rummet når der kom 3 haner ind til de 4 der var der i forvejen, men efter et par dage var der ro på igen.

Hønerne kom ind til de andre høner igen og der var ro på med det sammen.  

 

10-11-2013 

Så nærmer tiden sig hvor der skal vaskes dyr til udstillingerne og de sidste ting skal på plads, har fået tjekket de forskellige for utøj og kikket om de mangler at fælde lidt vingefjer eller der er knækket nogle fjer, i begge tilfælde bliver de trukket ud og  så de ny fjer kan vokse ud, til lokaludstilling er det for sent, men til landsudstilling kan de godt nå et få nye fjer, men det er sidste chance.

Huset er rengjort i 3 rum, det en skal bruges til de dyr der bliver vasket, de skal have tid til at få lidt mad og vand inden de skal på udstilling, de bliver vakset onsdag og så er de tørre torsdag aften og så kommer de i huset i et par timer fredag formiddag inde de skal pakkes i kasserne for at bliver kørt til udstilling, de bliver så pakket ud og sat i bure fredag aften, lørdag bliver de så bedømt og efter bedømmelsen får der så mad og vand 

Transportkasserne skal også have en tur med rengøring, nye spåner og så skal de sprøjtes for utøj og jeg ved at par af dem skal have en våd klud, et par æg var knust efter hønsedagen og der er klisteret i nogle af rummen, så varmt vand  skal der til.

Eller går jeg og overvejer hvad jeg skal til næste år, skal der nyt ind, hvad skal der forbedres, er det nogle af de gamle der skal udskiftet, eventulet med de unge fra i år eller skal der findes nyt blod ude fra, jo der er nok at se til lige nu.  

28-10-2013

Så nærmer tiden sig hvor udstilling kommer og tilmeldinger er sendt både til lokaludstillingern og til landsudstilling, lokaludstilling er d. 16-17 November 2013 og den holdes i Vordingborg hallen, det bliver sammen med Møsn og Vordingborg fjerkræklubber, en udstilling so mder gerne skulle komme mange dyr til, men mereo m det til den tid.

 Rengøring er det store lige nu, hel huset skal have en tur inden dyren skal vaskes til udstillingerne, der er købt spåner så der er nok til hele huset, der går 3 store baller spåner til.

Due unger som min nye duer har fået er blevet flyve færdige og de gamle ser ud til at ville lave et hold unger mere i år, men det skal de ikke, har planer om at sælge de fleste af dem.

Har fået sortert lidt mere i de unge haner, der er et par stykker mere som der skal væk inden så længe, da jeg ikke skal udstille så mange haner og jeg har nye haner til avl til næste år, så efter landsudstilling skal der kun være dem jeg skal bruge i avl.

02-10-2013 

Har fået gjort en del rent i hønsegårdene og der er kommet frisk grus ind i nogle af dem, lige nu fælder mange af de gamle alvsdyr såder liggger fjer alle vegne i hønsegården, men det er jo årstiden.

Udvælgese til udstilling, ja det er tid til at se om der er noget der kan udstilles i den kommende tid, de første udstillinger ligger midt i november og så 4 uger frem, med landsudstillingen midt i december som højdepunkt, så kommer der et par udstillinger efter nytår, men dem tror jeg ikke jeg har dyr til i år, skulle gerne begynde at avle sidste i december og så skulle der ikke være dyr der ikke skal bruges i avl i hønsehuset.

 

21-09-2013 

Der har været gang i øksen igen, nu er der snart ikke flere haner tilbage, kun de bedste er tilbage, de sidste høner er også væk, de er solgt til have høns, der blev solgt en del på hønsedagen i Horsens, så i hønerne er der heller ikke så mange tilbage mere, de kan snart gå i et rum i hønsehuset hvor de ellers har gået i to rum.

Er i gang med at få gjort rent i både hønsegården og i hønsehuset, det er planen for den næste uge, det inde i huset skal afleveres til en havemand som skal have det på haven til sit kartoffel bed til næste år, så det får han gerne, det er ikek kun gødning værdien, men også jordforbedring er det godt til med de spåner der er i det.  

Har sat mit store udstillingbur op inde i den en hønsegård, det skal bruges til hanerne som der lige skal have det sidste inden udstillingerne. 

30-08-2013

Mere gang i øksen, troede ikke der var fler haner, men da jeg skulle gøre klar til vaccination gik jeg alle dyrene igennem og fandt lidt haner som der havde farve fejl og en med en dobbelt negl som jeg havde overset i første omgang, der røg og så lidt flere af de vildfarvet dværg, alle de lyse kyllinger er nu væk, kun de sidste 6 kyllinger som der går med en skruk høne, kan jeg ikke se hvad køn de bliver og om farven kan bruges.

Har sortert i høne kyllingerne, har flere der skal væk, de bliver ikke store nok til udstilling og da jeg har høner som der godt kan nå det, så kan de ligeså godt komem væk og give plads til de resterende,

Har sortert op så alle de unge hane og høner går hvert for sig, de unge haner fik ellers sammen med de gamle dyr, men der var for meget uro og for at de skal udvikle sig ordenligt skal der være ro på de næste par måneder. 

16-08-2013 

Så har der været gang i øksen, 30 hane kyllinger er væk, sorteret væk på grund af farve fejl, horn på bagkam, skæve tæer og en enkelt med skæv ryg, så nu er der lidt mere plads, men der er stadig en del som der skal væk inden så længe, de er bare for små til jeg kan se om de bliver gode nok, nogle af høne kyllingerne skal også væk, der er flere med farve fejl, men måske kan de bruge, så jeg trækker det lidt med dem. 

 

05-08-2013 

Efter at have reneoveret lidt, så er den tid hvor der skal sorteres rigtig godt og grundtigt i kyllinger ved at være der, har en del hane kyllinger som der skal væk, nogle på grund af farven, andre har dobbelnegl eller ander små fejl, der skal bgøre plads til de gode dyr og jeg går hvert dag og kikker på mine kyllinger, de kommer lidt i haven hvert dag og det er lettere at kikke på dem når de går uden på græsset.

Har fået lidt fod-ringe til dværgene fra en anden opdrætter, de skal bruge til de sidste dværge, for der ser ud til at bliver nogle rimelige dyr. jeg ksla nok ikek udstille dem, men for at få dem vaccineret skal de have fod-ringe på og det kunne være de skal bruges til pr.

Ellers står hønsegårdene for en tur, der bliver hurtig beskidt når der er så mange dyr som jeg nu har fået samlet sammen og der skal ligges noget nyt grus ind i alle rummene i hønsegårdene.   

22-07-2013 

renovering af hønsehuset og hønsegården har fyldt meget de sidste dage, men nu er det meste overstået, nyt tag og maling udvendig på huset, så nu kan de holde i mange år igen.

Hart fået lavet lidt bedre rævesikring rundt hønsehuset, har fået gravet tråd ned og sat det faste på huset, så kan utøj ( rotter og ræve) ikke komme ind under huset og kyllinge kan heller ikke forsvinde ind under huset og ikke komme ud igen.

Ere begyndt at lukke kyllingerne ud i haven når jeg er hjemme og de elsker at komme ud på græsset, under renoveringen er alel de store kyllinger og de gamle avlsdyr blevet lukket sammen i 4 rum og detgår rigtig godt med at enes, har kun en dgamle dalmatiner hane til at gå sammene med dem, jeg tror han nyder det, for han spankulerer rundt som om han ejer det hele.

De store hane kyllinger er blevet lukke over i det bagerste rum sammen med nogle af de gamle avlshaner og de har så fået de skruk høns som der nu for 10 gang er skruk ind til sig, det er hønerne ikke helt tilfreds med, men de skal afskrukkes så de kan begynde at fælde inden så længe.  

Jeg har har et par klematis til at klatre op på forsiden af hønsegården, det er meget smukt og det giver også god skygge når solen er lige på, men de har også rendt ind under taget på hønsegården og der er blevet så meget at tråden er helt lukket at skud fra klematisserne ( se billeder her under) disse skulle fjernes helt, det er et stor arbejde og der sidder hæfte dimser fra skuddene og det er ikke bare lidt at pille end, så det var håndarbejde.

På tråden i hønsegården kommer der også til at sidde støv og en masse spindelvæv ( se billeder ) dette skulel også fjernes ind der skulle males, det var den store kost der måtte til for at få det fjernet, jeg var så helt hvid at støv bag efter af at børste.  

 

07-07-2013

Det med skuk hønens går ikke så godt, en har fået 1 kylling ud af 8 æg, håber så bare de næste par uger at de andre skuk kommer med bare lidt flere kyllinger, har 3 skruk høner mere på æg alle efter dværgsilkehønsene.

Har elles fået gjort lidt rent i noget af hønsehuset, der var meget støvet der hvor kyllinger går, så alt er børstet ned, fra loft til gulv, der er sprøjtet for utøj  i hele huset, ved ikek om der er utøj men for at forbygge lidt og da jeg havde rengjort noget af det, så fik det lidt spray.

Har fået solgt lidt æg og nogle få kyllinger, har samlet æg til flere, men nogle har ikke hentet, så nu er alt pakket og gjort klar til at bliver sendet til england, 60 æg er gjort klar i skumgummi og så skal det bare i en pap kasse og så sendes, håber p åat få lidt æg tilbage i løbet af sommeren, men lad os nu se, har får fået lovet noget og der komme ikke noget tilbage, men man må jo engang imellem satse.

Har fået lavet lidt indhegning, så kyllingerne kan komme lidt ud i haven på græssset, de er ikke meget fort at gå ud, men det kommer nok inden så længe, nogle af degamle dyr går ud og så skal de nok trække de unge med i løbet af nogle dage, dyrene er kun ud når jeg er hjemme. 

 

01-07-20

Så kom de sidste kyllinger i rugemaskine 20 stk blev det til, den bedste rugning i år, men nu køret maskinen også bare som en drøm, en ny ruge maskine kommer i løber af sommerne, brugt men kun brugt få gange, så håber jeg på bedre resultat til næste år.

Har sorteret lidt kyllinger igen og fået sat lidt flere fod-ringe på, desværre bliver en del kyllinger ikke store nok til udstillinger i November og December, men så må de bruges til videre avl.

 

16-06-2013 

Har fået sorteret i alle mine kyllinger, de er blevet set efter for fejl og sat fod-ringe på dem der manglede og en del er blevet aflivet, 15 stk afliver på grund at grove fejl, så nu er der kun to med fejl, de skal ud som havehøns.

Har sortert i flere størrelser, de ældste var hårde ved de noget mindre, så de store går nu i et rum for sig, det er mening de skal sammeføres med de voksene inde så længe. 

Når nu jeg skulle have fat i alle kylligern og flytte lidt rundt på dem, blev der tid til at få gjort rent i et par rum inde i hønsehuset og alle kyllingerne er tjekket for utøj og hvad er nu eller kan være.

 

09-06-2013 

Det gå stadig langsomt, men nu er det vist også ved at være slut for i år, har besluttet at der kun bliver ruget på de dværgsilkeæg der kommer og hvis det passer ind så bliver det under skruk høner, rugemaskinen køre for dårligt og er ikke til at styre, så skruk høns fro resten af sæsongen, dem er der også nok af og det bliver ikke svært af lave de skruk jeg skal bruge.

Er ved at forberede dyrskuet på Brentved ved Haslev, har tilmeldt 2-3 høner med kyllinger og så skal vi have en pr voliere med silkehøns i forskellige farver som vi nu plejer.

 

02-06-2013 

Åbenhus over stået med store succes og megen ros for mine dyr og huset, selv om der ikke kvar gjort helt rent i huset.

Har fået lavet lidt nyt omkring huset, vi har skifte tbordepalden ud inde i vores køkken og så så jeg lige den kunen bruges uden for og jegfik dne savet til så den lige passede med vask og blandingbatteri til vandet, så nu kan der bliver vasket og vandet igen udne jeg skal hente vand inde i vores egen hus. 

Der kommer ikke så mange æg mere, men det gør ikke noget, hvis bare der kommer kyllinger ud af dem der så er befrugtet så er det også fint, har fået noget bedre befrugtning på i de forskellige stammer.

Der kommer også kyllinger, nu er de gode farver.

Har fået sorteret godt i kylllingerne og fået sat fod-ringe på en del flere kyllinger i der forskellige farver, de vokser godt ti log jeg skal allerede tjekke om de kan bære ringene når de er 3 uger gamle, plejer at sætte ringe på når der er 6-7 uger gamle, så det må være det gode foder jeg bruger, har heller ikke sat nogle kyllinger til på grund af sygdom. 

 

 

23-05-2013

Rengøring i hønsegårderne og i nogle af rummene i huset har været på programmet, da jeg skal holde åbent hønsehus så skal der se lidt pænt ud, men ikke for meget, har ikke fået grus til hønsegårderne som planlagt, så det må vente lidt endnu.

Eller køre det bare lidt bedre, der kommer kyllinger og nu er ca halvdelen af æggene befrugtet og ca halvdelen af dem klækker.

Har fået 35 kyllinger de to sidste rugninger, Se fordelinge under de forskellige farver.

09-05-2013 

Som man har kunne læse på forsiden, gik der ged i det med et stort hold kyllinger, fik slå 16 stk ihjel, en fejl som jeg før har begået før, men tænket lige over det, da Tina var med om eftermiddagen, den skruk det var skyl i det hele havde selv lige klækket 3 kyllinger som ikke var helt tørre, så jeg regnen ikke med hun ville gå fra reden, jeg hade sammen med Tina lige kikket på kyllingerne  under hønen og de så fine ud og de var ikke rigtig tørre, så tanke var der ikke, men af skade bliver man klog siges det.

Har lagt 60 æg og en gang 42 æg i maskinen.

Befrugtninger svinger stadig meget, et hold æg er der 60 % befrugtet og næste hold æg er der så kun 30 %, det er noget mærkeliget noget, men det er ikke kun mig der har problemer, det er en del andre opdrættere de og slå med dårlig befrugtning.

 

22-04-2013 

Så gik der foråret i det, har fået renset lidt ud i hønsehuset, 3 rum har fået børster støv ned og nyt strøelse i bunden, så nu ser der nogenlunde ud igen, der er blevet renser under alle kyllingerne.

Flere af kyllinger er blevet flyttet rundt, nogler er kommet på gulvet i høsnehuset og ander er kommer over under anden varmelampe, nogle er blevet sorteret fra og aflivet.

 

Har fået gravet af en hønsegård mere, det kunne lige være på traileren sammen med de spåner inde fra huset, det er kørt til en der skal bruge det i sin køkken have til jord forbedring.   

18-04-2013 

Æg i, nej ikke lange baner, menm næsten 60 stk samler på en uge, de 42 er lagt til rugning, resten må stå over til næste gang der skal lægges i, befrugtningen er blevet en del bedre, ud af de 96 fra sidste uge har Tina 32 i sin maskine ud af 60 var befrugtet og jeg havde 36 i og der er 24 der er befrugtet, så nu går det fremad, håber så der komme lidt andre farver, det ser lidt "sort" ud lige nu.

De store kyllinger har været lukket ud i hønsegården for første gang og det går rigtig godt, nogle af den kan selv finde ind i huset igen, så det er godt tegn.

Har en hvid skrukhøner der går med 3 kyllinger, hun går sammen med de store kyllinger og det går også fint med det.

De store kyllinger kan jeg se hvad køn de bliver og der er 3 haner som jeg skal have kikket lidt mere på inden så længe, det bliver efter kam fejl og hvis de begynder at få brune fjer så bliver de aflivet, der er nogle høner også men det er for tidlig at sortere i dem, men en af de sorte høner skiller sig ud, hun bliver rigtig god hvis hun forsætter med det tempo, så lidt til udstilling "måske".

 

10-04-2013 

Så kom der endeligt mange æg igen, 96 fik jeg smalet på 10 dage og de er blevet lagt, 60 stk. om lørdagen og 36 stk. om mandagen, så kan, hvis der kommer kyllinger, kan de godt sættes sammen, håber på lidt bedre befrugtning og så mange kyllinger.

Har flyttet en del rundt på kyllinger, nogle et blevet flytte på gulvet i hønsehuset og de har så fået fod-ringe på med det samme.

Andre er så flyttet fra udhuset over i hønsehuset under varmelampen, samtidig har jeg sorteret i kyllingerne og nogle har måtte lade livet, grundet nogle fejl.  Nu da frosten er væk har jeg fået gravet lidt af 3 hønsegårde, der var 2 trillebøre fulde i hvert, så skal der bare køres nyt grus på inden så længe.

30-03-2013 

Lidt æg, har ikke lagt nogle i maskine endnu, men regner med at ligge de 35 stk. der er kommet.

Sorte kyllinger 10 stk. nogle gode og nogle ikke så gode, men det bliver der først sorteret efter når de bliver lidt ældre, lige nu drejer det sig om at få lidt kyllinger og det gør ikke noget de er nogle stykker under varmelampen.

De første kyllinger skal ned på gulvet i hønsehuset, de kan ikke være under varmelampen mere og ligger også kun lige i kanten af den, så de kan godt komme videre, skal have lavet et par rammer med tråd så de kan gå lidt for sig selv i et af rummene inde i huset.

 

26-03-2013

Ingen befrugtning, hvad sker der lige, lyst 70 æg og der er 20 tilbage der er noget i.

Har lagt 42 nye æg,  man skal jo ikke lade sig slå ud, det er op på hesten igen.

4 kyllinger, ja lidt har da også ret.

Har flytte nogle flere kyllinger over i hønsehuset og sat ringe på et par stykker mere, der skal jo være plads til de kommende kyllinger under varmelampen i udhuset, selv om håbet ikke er så stort mere.

19-03-2013 

Bedre befrutning, jo det har hjulpet at flytte lidt rund på hanerne, har lyst 42 æg og der er 24 tilbage, det er også ved at være på tide hvis der skal udstilles noget i år.

Har fået sat fod-ringe på 8 kyllinger, 3 kyllinger er blevt aflivet, en med meget krummetæer og de to andre havde dårlig adskildt bagtæer og en ekstra tåe, der er 3 haner, de andre ved jeg ikke hvad bliver, men 1 høne er der, fin sort høne som helt sikker bliver god.   

 

14-03-2013 

Omrokering af haner, den vildfarvet hane bliver flyttet fra de store vildfarvet/hvide til dværgene hvert 3 dage, så håber jeg kan kan klare begge stammer, dværge ner først lige begyndt at lægge æg så det klare han nok, de store håber jeg at han kan klare og der snart kommer kyllinger, den hvide hane der har gået hos de vildfarvet og hvide høner er blevet flyttet så han ikke generer i flokken, den bliver kun gemt i tilfælde af der slet ikke sker noget med den vildfarvet, den hvide haner ser ud til at være mere interessert i hønerne nu da han er blevet flytte og går i et bur i hønsegården hos dværgene, det kan være han vågner lidt op og kan klare at befrugte om et stykke tid.   

 

 08-03-2013

Har fået lagt 52 æg til rugning, de 25 stk hos en anden opdrætter der havde plads og resten i minegen maskine.

De 53 fra sidste uge var der meget dårlig befrugtning på, kun 5 æg var befrugtet en katastrofe som der skal laves om på de næste par uger, så en omrokering på haner bliver nødvendigt  

 

03-03-2013

Har lagt 53 æg i maskine i denne uge, 27 dalmatiner (unge), 20 hvide/vildfarvet, 3 sorte og 3 dalmatiner ( gamle)  så nu er der godt gang i det, håber så på lidt bedre befrugtning.

 

26-02-2013 

Har ikke lagt så mange æg i maskine , der er ikke komme så mange, så har valgt at springe en uge over, der var kun kommet 6 æg, så jeg har fået 50 æg af Brahma til rugning fra en lokal opdrætter, så håber jeg der når at komme lidt æg til i denne uge, der skal snart ske noget.

De kyllinger der er kommet trives godt og vokser godt til.  

 

16-02-2013 

Æglægninger er gået helt i står, der er tændt lys i hønsehuset igen, måske kan de få dem igang igen.

Lidt æg er der kommet i maskinen, 27, 34 og 42 stk, af e 27 var der 14 befrugtet, det var 4 dalmatiner og reste sorte, af de 34 var der 16 befrugtet, her var der også flest sorte og nogle dalmatiner var også befrugtet, så nu håber jeg bare der kommer kyllinger ud af dem alle.

De første kyllinger er klækket, har nu 11 stk, flest sorte og nogle enkelt mørkeblå, men lidt har også ret, det er næsten som det plejer på denne tid af året, håber bare på noget mere stabil vejr de kommende uger, så skal befrugtningen nok komme. 

05-02-2013 

Har lagt æg i rugemaskine to gang mere, 37 stk først gang og 32 stk i fredag i sidste uge.

Har lyst de æg fra første rugning, og det var meget skuffende, kun 10 æg var befrugtet og det er alle hos de sorte, så der skal vist pille lidt fjer i rumpen på alle avlsdyrene i den kommende tid.

Har skifte hane hos de hvide og vildfarvet. Se mere under farven. 

 

22-01-2013 

Så er de førte æg lagt i rugemaskinen, det blev til 52 æg, en blandet flok.

De sidste dyr har været udstillet, det har også været en lang sæsong, fra november i Boestoftehallen, i Næstved og i Haslev, så i Leizip til Europaudstilling, så landsudstilling og til slut i Køge, så har jeg vist gjort mit til at udstillingerne har haft silkehøns med. 

 

18-01-2013

Så er dyren til Køgeudstilling afleveret, de er ikke blevet vasket, da de har gået i rengjort rum, så håber jeg det er godt nok, de så fine ud da de blev pakket i kassen, så håber vi på dommerne også syntes de er fine, det ved jeg søndag d.20 januar da skal de hentes igen.

Har solgt hanen og en af høner af de blå efter udstillingen i Køge så skal jeg bare af med 3 høner mere, har ikke rigtig plads til dem.  

15-01-2013 

Så er rugemaskinen startet, det er 3 uger senere og det er det seneste jeg nogle sinde har starten den, plejer at have kyllinger på dette tidspunkt.

Har fået dyrene hjem fra landsudstillingen og valgt de der skal bruges i avls i 2013, skal lige have udstille de blå en gang mere, det bliver i Køge d.19-20 januar 2013, så er det også slut med udstillinger, det bliver ikke før til efteråret igen.    

 1-1-2013 

Så er den store planlægning igang, har grov sammen sat stammerne ( se mere unde hvert enkelt stamme) når den endelige udvælgese, som gerne skulle være snart, så går den egenlig planlægning igang, hvornår skal der ruges og hvor mange kyllinger ønskes der og skal alle høner bruges af en gang.

Billeder af avlsdyr og kyllingerne vil komem uder de forskellige stammer når jeg får taget nogle billeder.

16-12-2012 

Planlægningeen omkring hvilke stammer der skal laves er stadig oppe til overvejelse, jeg havde håbet på en hvis hane med skæg fra tyskland, men det glippe i sidte øjeblik, så nu er der en und hvis hane af mit eget afkom i spil til stamme med de hvide med skæg, så jeg helt sikker vil alve mange kyllinger af i 2013, den variant er desværre ved at forsvinde helt i DK.

Går stadig og tænker og en satmme vildfarvet med skæg, jeg har hønerne til at lave noget godt med, men hane jeg har er jeg ikke tilfreds med, det er en ældre hane et andet sted fra og så jeg har overtaget, men håb om at lave denne varietet igen, da jeg før har lavet mange gode dyr i den farve, så den ældre hane bliver nok "prøvet" i først omgang eller med der en hvid hane på hønerne, det har før giver godt vildfarvet.

De sorte laver jeg nok en stamme af, har en sorte hane som jeg fik hjem fra tyskland sidste år men fik ikke bruge den i avl i 2012, så måske er det nu den skal stå sin prøve.

De blå ved jeg ikke rigtig med, måske kommer de sammene med de sorte igen i år, det kommer lid an på pladsen i hønsehuset.

 

24-09-2012 

Er begyndt at planlægge lidt hvad der skal ske i hønshuset i den kommende avlssæson 2013, der skal tages nogle valg, skal der nyt ind eller skal de samme stammer prøves igen.

Jeg har allerede nu bestem at de perlegrå skal ud og der er afsat til en opdrætter i Jylland, de bliver alle de gamle, de unge er lovet væk til videre avl og vil bliver solgt efter landsudstillingen til Januar.

Så har der været store overvejelser om jeg skulle bliver ved med de hvid-sortfjeret (dalmatinerne), der har været nogle avlsproblemer som jeg syntes ikke var noget at avle videre på, lyse øjen, beskidt hvid grundfarve og et par andre ting, det var ting som jeg ike har stødt på i de andre farver og var farven så berettiget til at blive fremavlet, har skrvet lidt sammen med den tyskeopdrætter so mejg fik avlsdur fra og han har også haft de samme problemer i de år han har haft dem og var ikke kommer ret meget videre, men da vi fik snakket lidt om det, var han sikker på jeg var kommet lidt videre end han var for jeg har fået dyr med den rigtig hvide grundfarve som der godt kan bruge til videre avl, så jeg har besluttet at lave to stammer til næste år, de gamle dyr skal prøve igen og så skal jeg forsøge at lave en stamme af unge dyr.

Der er mange der gerne vil deltage i et avlsprojekt med de Hvid-sortfjeret, men jeg kan ikke leverer de avlsdyr der skal til, da jeg ikke er tilfreds med dem som der bliver tilbage, men en enkelt opdrætter får nok et par høner som måske passer med hans hane.

Så er der planer om at avle hvide og vildfarvet med skæg igen og lave en stamme af hvert farve, har bestilt en ny hvid hane med skæg i tyskland, de hvide er ved ar være sjældne og mangler lige et løft, det samme gælder de vildfavet med skæg, der findes nok kun de dyr jeg har og jeg har fået nogle avlsdyr fra en opdrætter der er død og håber på den måde at redde lidt af det, mener at have matrialet til at kunne lave nogle rimelige dyr til næste år.

Så har jeg taget en udfordring op. De vildfavet dværg mangler noget farve, der er ikke brune nok i grundfarven og da jeg jo har haft vildfarvet i mange år, mener jeg at det skulle ikke være helt umuligt at lave, så jeg har fået fat i at par små søde vildfarvet høner fra Susanne i Nordjyland og så et planen et sætte ne stor vildfarvet hane til dem, den skal være meget rødbrun og jeg ved hvor den går og er sikker på at jeg godt kan få den til projektet, har så kik på en høne mere, hu ner med skæg, men det gør ikke noget, så laver vi dem bare med skæg også, men jeg har ikke fået den endnu, lykkedes det ikke må jeg bare bruge de to små uden skæg, regner med at lave kyllinger efter dem hele vinteren og foråret så der liver noget at sortere i, for der skal sortere hårdt allerede når de bliver klækket eller nå man ikke målet hurtigt nok.

Om der bliver plads til flere stammer ved jeg ikke før vi når til Januar, men overvejer de perlegrå uden skæg om de skal have lidt plads og så leve lidt kyllinger af dem, så kan de udstilles til næste år, har et par sorte høner som godt kunne gå sammen med dem og så måske give nogle sorte uden skæg som der ikke har været udstillet i nogle år.

Jeg plejer at lave kyllinger tidligt på året ( Januar-Februar) det vil jeg nok udskyde lidt i 2013 så jeg først får kyllinger midt i Februar, problemet med at lægge tidligt til er at høner når at lægge æg i August og September, de er så svære at holde pæne til udstillingerne i November og December, så i år vil jeg prøve at lade være med at starte rugemaskinen før midt i Januar.

 

 

      

 Støv og spindelvæv indvendig i hønsegården.Efter rensning af trådenFør af rensningen af trådenEfter afrensningen for klematis gren, nu klar til nye plader

Kommentarer

03.09.2013 12:00

Monica Ervik

Hej Tommy..
Søger 4-5 store silkehønsepiger om 3-4 uger. Noget du har/vil sælge? Til havehygge.. Hilsen Monica

05.05.2013 16:55

Ulla Windfeld

Hej Tommy. Du skriver, at du ikke får mange, men så ser det ud som om, at du alligeve har fået en del. Mon jeg kan købe nogle høns hos dig? Ulla, Svendborg

09.05.2013 23:32

tommy

Hej Ulla
Jeg har ikke så mange som jeg plejer, så jeg kan ikke hjælpe hjælpe lige nu.

28.04.2013 08:49

Maria M. Andersen

Hej tommy..jeg har en skrukhøne og vil gerne prøve silkehøns, da det ser noget så skønne ud. Har du æg vi kan købe?

09.05.2013 23:33

tommy

Jeg sælge ikke æg. da jeg har så dårlige befrugtning.

27.04.2013 21:40

Frode H Pilegaard

Hej Tommy, vi søger silkehøns, specielt naturfarvede, men andre har også interesse, har du nogle til salg.
Lene og Frode, Thurø

09.05.2013 23:28

Tommy

Hej Prøv at kontakte Tina Ipsen fra silkehønsklubben