Blå-vildfarvet kylling fra 17-2-2002

05-02-2013 

På lidt opfordring vil jeg forsøge at beskrive hvad jeg har prøvet at lave af nye farver inde for silkehøns.

Det bliver ikke det store videnskablige fordrag, kun mine egen oplevelser med det at lave en ny farve eller måske forbedre en existerende.

Mit første store forsøg var at lave blå vildfarvet, det har jeg så siden forsøgt på flere gange, men større eller mindre held.

Det lyder så nemt, men skal bare skifte den sorte farver ud med den blå på den vildfarvet, da jeg har avlet med blå nogle år så var løsningen jo lige for, for det var jo bare at sætte en vildfarvet hane til en blå høne og vupti.

Ja, så får man en masse som man ikke kan bruge til noget som helst, jeg var nok ikke helt erfaren nok ud i avlsarbejdet og genitikken på det tidspunkt, så jeg fik aflivet eller solgt nogle af de mærkelige sorte der kom ud af det.

Nogle af dem skulle nok have været gemt, for der kom nogle sorte haner der var meget guldhalset og jeg viste fra mit avlsarbejde med de sorte at dem skulle man ikke bruge igen, så de blev aflivet alle, så var der et par høner med lidt brunt på vingerne, men intet tegn på blå eller bare nogt der lignede blå vildfarvet, så forsøget endte der.

Senere har jeg så forsøgt igen, denne gang med at bruge en blå hane til vildfarvet høner, det gik lidt bedre, det år levede jeg 15 kyllinger af det kryds, der kom nogle fine vildfarvet høner ud af det, lidt lyse i det sorte, men de var heller ikke blå, så lidt på vej var jeg jo, haner lignede noget mærkeligt misfarvet vildfarvet, havde jeg været klogere, så havde jeg nok set dem var spættede og de skulle have været tilbage på de vildfarvet høner, men det er jeg først blevet kloger på efter at have set hvordan Brahma folkene bruge disse mærkeligfarvet til at overføre den blå farve på den farve de vil sætte blå tegning på, men nok om det.

Jeg gemte så to af de høner som så mest blå vildfarvet ud og satte  så en vildfarvet hane på. Det gik ikke så godt, så blev de vildfarvet igen, så måtte den blå hane så bruges igen og det gik sommeren så med det år, der blev lavet 20 kyllinger, der kom så nogle blå som blev guldhalset, en flot farve men ikke noget der var fremtid i, der kom så de ønskede blå vildfarvet, det var så kun høner igen, hanerne blev ikke vildfarvet nok eller også blev de for lyse i den brune farve.

En hane så ud til at blive blå vildfarvet og jeg gemte ham meget længe og kikke meget på den og fulget udviklinge på den og det tegne rigtig godt, planer om at vise dem på landsudstllingen det år blev lagt, de skulle bare med som pr for at víse hvad man nu kunne lave, men som sommerne skred frem viste hønerne sig at  blive meget lyse i den brune farver, det hang nok sammen med den blå farve, så projektet strandende lidt der, hanen blev solgt til have hane for jeg nænnede ikke at aflive ham og høner blev også solgt til have høns i løbet af efteråret for jeg kunne se jeg ikke have plads til alle de farver jeg nu have gang i igen, så projektet forsvandt, men jeg tænker stadig ny tanker omkring det og måske en dag vil det lykkedes.

Skulle måske bruge en spættet høne og en vildfarvet hane, hvem ved ?.  

Har et billeder af den blåvildfarvet hane et sted, det har været bruge på min først hjemmeside, så jeg skal have ledt nogle cd igennem. 

Blå- vildfarvet silkehane frem avlet i 2002

Samme hane som på billeder ovenover, bare set fra oven af.

Fandt lige et billede mere af den blå vildfarvet hane jeg fik lavet