Meget våd høne

Meget våd høne

Klargøring til udstilling

Når jeg skal udstille mine silkehøns er klargøringen meget vigtig.

Før jeg tilmelder dyr til udstilling har jeg kikke meget på de dyr som er tilbage efter sortering i løbet af foråret og sommeren, det skulle jo gerne være de bedste som er tilbage.

Udvælgelse sker efter de kriterier som standarten for silkehøns, men man har jo ikke det perfekte dyr,
så man forsøger at vælge det næst bedste, her vil jeg gerne indskyde at ikke altid er enige med dommerne, men tag det som en oplevelse hvis det ikke går så godt som man forventede.
Jeg forsøger ved udvælgelsen af dyr, at finde som er så ens så muligt i størrelse og hvis det er farvede dyr, så ens i farven så muligt,  jeg prøver så vidt muligt at udstille så der er mindst 2 af hvert køn, det er min erfaring at hvis man kun udstiller en af det ene køn det kan være en hane og flere høner eller flere haner og en høne vil den som står alene være det springende punkt i en eventuelt præmiering.

Den rigtige klargøringen til udstilling er vigtigt, jeg plejer at sig at det giver et par ekstra point hvis dommeren kan se man har gjort noget ud af klargøringen til udstilling.

Det første jeg starter med efter at have udtage de dyr jeg gerne vil have med er at kikke efter utøj, det er noget høns til udstilling ikke må have, det er udelukkelse og eventuelt fjernelse af dyrene fra udstillingen, hvis der er utøj kan vaskningen være nok ellers må man sprøjte eller pudre med utøjs middel.

Ved at vaske dem får man fremhævet fjerstrukturen ved silkehønsene. Silkehøns skal være bløde, både at se på og at rører ved, jeg vasker hønsene i den billigste shampoo jeg kan finde, jeg vasker i håndvasken i køkkenet, det er mere bekvemt, en god arbejdes højde, efter vasken skal de jo tørres, og til det har jeg nogle gamle håndklæder som familien har slidt op men de kan god bruges til at tørrer høns.
Jeg bruger ikke føntørrer da jeg syntes de skal tørre naturligt.
Efter tørringen pakker jeg håndklædet om hønen og lader den stå med det mens jeg vasker den næste høne, hvis håndklædet er meget vådt bruger jeg et tørt et, efter et stykke tid i håndklædet bliver dyrene sat i mine transport kasser som jeg bruger når hønsene skal på udstilling.
Kasserne er selvfølgeligt gjort klar inden, det vil sige rengjort og pudret for utøj og med ny strøelse i bunden. Hønsene står så i kasserne til næste dag, Det skal være i et opvarmet rum, nu er hønsene næsten helt tørrer og så bliver de sat ud i hønsehuset i et rum som er gjort klar, også her er rummet rengjort og med ny strøelse i bunden, her går de så til de skal på udstillingen.

Hvis jeg skal på udstilling med hønsene i en weekenden så skal dyrerne være på udstillingen fredag aften, så jeg starter på at tage hønsene ud som jeg skal bruge, gerne Søndagen før, og begynder at vaske om mandagen, hvis jeg skal have mange med, vasker jeg over flere dage.

Når jeg pakke dyren ned til udstillinge bliver de kikke efter om der skulle være utøj, for at være helt sikker, der efter bliver benene smurt med lidt salve, det kan være patte salve eller lignede, kammen bliver blive tjekket for dun og lignede, den bliver også smurt lidt med salve så den ikke ser tør ud.
Der bliver tjekket om der er fjerposer, de sidder rund nye fjer og kan nullers af med for sigtighed så retter fjeren sig ud og bliver fyldig. 

Kommentarer

Tine Kjær

07.12.2012 19:08

Hej. Når det nu er så koldt...kan de små fine silkehøns klare frosten? Er der nogen erfaringer eller forbehold i denn tid? På forhånd tak Tine

Seneste kommentarer

28.07 | 17:53

Hvor er hanen her smuk

28.07 | 17:51

Hejsa.
Er det muligt at købe rugeæg hos dig.
Vh AnneDorthe

03.02 | 09:29

hejsa. jeg ville lige høre om du havde nogle Høns til salg

11.01 | 19:14

Hej

Det er øreskiverne og de skal være turkisblå det skal silkehøns have

Del siden