Hvad der skal avles med i 2011

Her er hvad jeg forventer at avle med i 2011.

1. Hvide med skæg
En stamme med næste de samme dyr som i 2010, der vil komme et par nye høner af eget avl, en ung hane af egen avl vil også blive gemt i tilfælde af den gamle ikke vil elle kan lave kyllinger, en af degamle høner har måtte lde livet da hun ikke har kunne se siden engang i efteråret, hun har ellers klare sig, men nu står hun bar e i et hjørne af huset, så er det tid til at hun få fred.
Det er en stamme som gerne skulle lave rigtig mange kyllinger i 2011, der er flere som har spurt på avlsdyr, men jeg har ikke kunne levere.

2. Sorte og blå.
En blandet flok som med sorte, blå og spættet høner alle avlsdyr som der er efter prøvet og give gode dyr, det er de samme som sidste år, en enkelt udskiftning, en ny blå høne skal prøve i avl og en sort er blevet aflivet, da hun lagde nogle små mærkelige æg, som aldrig var befrugtet.
det er en stamme som jeg gerne skulle lave en del kyllinger på, skulle gerne udstille de sorte og blå i 2011.

3. Perlegrå med skæg
Jeg har i år fået anskaffet mig, 2 haner og 2 høner af denne smukke farve inden for silkehøns, de stammer fra en opdrætter i tyskland.
Den perlegrå er blevet godkendt i 2010 så de kan udstilles i DK, så nu skal der så laves alle de kyllinger der kan. 
Det er en farver jeg ikke ved noget om, så det bliver spænde.

4. Hvid,sort fjeret ( dalmaltiner)
En ny og spænde farve som jeg har fået anskaffet mig 1 hane og 1 høne, jeg kender ikke ret meget til farven og ved ikke om de avler rent i farven eller der komme alt mulig ud af det.
Farven er ikke godkendt til udstilling i DK, men hvis der kommer nok kylinger så vil jeg prøve om de kan blive godkendt, i Holland og Tyskland er man tæt på at de bliver godkendt til udstilling.

5. Sølvildfarvet.
Endnu en næsten ny farve, jeg havde i 2009 fået en sølvvildfarvet høne med skæg fra jylland, den sidste i DK med skæg hun var ca 4 -5 år da jeg fik hende, hun har så gået samme med mine hvide silkehøns og i 2010 er der så kommet nogle kyllinger efter hende med en hvid hane.
Disse kyllinger skal så nu være grundstammen i den videre avl, jeg har 1 hane og 3 høner som der kan bruges til avl, en stamme som jeg ikke vil lave så mange kyllinger af, da jeg satser mere på de andre faver, men har dem da de er de eneste i den farver med skæg i DK og jeg har ikke fundet nogle der vil seriøst avle med dem.   

Det er hvad jeg regner med at avler med i 2011, dere vil komme opdatringer omkring hvordan det går på under sider her.    
Foto af de "nye" faver kan ses andte sted på hjemmesiden under mine høns. 

Billedet er af de hvid sort fjeret silkehøns, de ville ikke stå ordenligt da de skulle fotograferes, så der for står de i bur. Der vil komme nye billeder af dem senere.

Kommentarer

06.05.2011 23:27

Tommy

Hej

Skriv til mig på min mail t.u.andersen@gmail.com og jeg skal forsøge at hjælpe.

06.05.2011 21:34

Jeanette

Hej Tommy
Vi er ved et tilfælde blevet de heldige ejere af 4 silkehøns. 3 høner og en hane.Vi søger alle steder efter svar på nogle spørgsmål kan du hjælpe.?

01.04.2011 15:06

Maj-Britt

Hej Tommy. Hvordan kan man komme i kontakt med dig.Vil gerne vide om du har kyllinger til salg.
Hilsen Maj-Britt

01.04.2011 21:47

Tommy

Se mail på forsiden