Ung lovende dalmatiner høne 2022

Sort/ splash

 

14-12-2021

Lidt forsøg skal der være her.

 I den stamme er der en sort hane af egen avl, god hane med godt type og farve og ren for brunt.

Han har så fået 5 af gamle splash høner, disse høner er nogle der har været alvsdyr i en del år, de ældste er 5 år gammel,  alle med god størrelse og god farver.

Havad skal der så komme ud af dette, jo i følge arvelighedslæren skal alle kyllingerne bliver blå og da det er en farve jeg gerne vil satse lidt på i 2022. 

Det er nogle år siden de blå har været udstillet, så de skal helt sikker have en chance.    

20-04-2022

De sidste kyllinger vokser godt til og der er mange godt dyr på vej, der er især de splash og blå kyllinger som tegner godt.

Der er ikke så mange sorte, men dem der er får lov til at gå, håberpå en hane eller to.  

I dalmatinerne ser det lovende ud, har nu  helt sikker 1 hane og 2 høner, p åde små kan jeg ikek se køn endnu, men må se hvad der bliver, kan udstille de 1,2 som jeg er sikre på hvis der ikek dukker noget op, men lige nu tegner de godt. 

03-04-2022 

Så er de sidste kyllinger kommet, der er to dalmatinerkyllinger mere, så nu er jeg oppe på 6 stk. så der er noget at komme videre med i 2023 hvis det flasker sig.

 De blå og splash er der rigtig mange af i år, de sorte er der ikke af, men dem der er kommet tegner godt.

De store kyllinger efter denne stamme er blevet sorteret grundigt for fejl, nu kan man se på kammen om der kommer horn på bagkammen, fandt en enklet so mblev aflivet. 

De splash ud af denne stamme ser ud til at bliver rigtig gode i farven.

De blå er gode lyse, men det kan ændre sig når de fælder til voksen dragt, så de får lov til at gå lidt endnu. 

 

18-03-2022 

Der er kommet en dle kyllinger efter denne stamme, kyllinger har været godt i farven, en del blå som tegner rigtig godt, så alle kyllinger efter dem er gemt og der er sat fod-ringe på en del allerede, så de blå, hvis alt forløber planmæssing, skal der udstilles i 2022 

Der er kommet 2 dalmatiner kyllinger mere. Så blev høne skruk, så må se om der bliver flere ud af det, har et par æg mere der er befrugtet.

23-02-2022

Så kom der gang i stammen her med æg og kyllinger, de første kyllinger vokser godt til og skal snart have fod-ringe på, der er kommer både blå og sorte og så er der kommet den første dalmatiner kylling.

Det havde jeg ikke regnet med der ville komme i år, men nu er håbet om flere dalmatiner kyllinger, da befrugtnign er gog og de klækker godt, så det er spænde at kikke i klække bakken fredag/lørdag om der måske ville være en lille plettet kylling mere. 

30-01-2022 

Der kommer lidt æg, befrugtning var ikke så godt på de første, men det skal nok komme, hane er meget om sig med hønerne og da det er gamle høner skal der nok ske noget inde så længe.

11-01-2022 

De første æg er kommet, æggen bliver først lagt i maskine i denne uge, så må vi se om hanen har gjort sit arbejde

men eller sker der ikke så meget, hane er meget aktiv og en god hane. 

Her kan man se hvor stor forskel de blå kan falde ud i farven.

En fin lille blå høne kylling 2022 god blå farve.

Dalmatiner kylling

Denne Hvid/sort fjeret ( dalmatiner) høne går i denne stamme