Jo det er den samme kyllinger bare 6 uger gammel, nu som næsten helt hvid, spænde at følge hvad den ender ud med at blive.

Et af året første kyllinger 2021, denne bliver blå, nok til den lyse side.

Planer for 2021

08-04-2021

Befrugning har ikke været så godt efter den Splash hane, men når der er nogle enkelte så er det ikke hane der er noget i vejen med, så jeg har haft fat i alle høner og fået "plukket" dem lidt i rumpen så der er bedre plads til hane kan komme til og ikke aflever det hele i de mange dun og fjer som silkehøns nu engang har, de første kyllinger skulle komme nu, men de har ikke ville klække, men håber på lidt kyllinger i den kommende tid og de skulle gerne bliver spalsh alle.

 

15-03-2021

 15 Marts 2021 er der skiftet hane, den sorte hane er skiftet ud med min splash hane, men de æg der komme de næste 14 dage er helt sikkert efter den sorte hane.

De unge splash høner er kommet ind i stammen, der blev lidt uro nogle dage men det sker hvert gang man bytter rundt, især de gamle dyr der styre flokken i grove ved de nye, men nu går det godt og der kommer godt med æg og befrugtning er ok, MEN jeg kan sku... ikke få ægge til at klække, har prøvet lidt af hvert, men inte er lykkedes, men så her i sidste rugning, så var det de æg der klækkede, 7 fien kyllinger i en blandet farve skala, måske et par splash og et par gode blå hvis jeg er heldig, men de er kun nogle få dage gamle så tiden må vise hvad de bliver til.

  

 

11-02-2021 

Med dette vejr, så er de gamle høner gået lidt i står igen og de æg der er kommet har ikke været så godt befrugtet og der er kun kommet nogle få kyllinger efter dem, de kyllinger der så er kommet er til den mørkeblå side, men det kan jo ændre sig, sådan er det med avl i blå, det kan svinge i farven fra rugning til rugning.

Har misten en af de splash høner, hun fik vist en hjerneblødning, for da jeg gik og fodre var det intet, så skulle jeg hente vand og så lå hun og sprallede og ryster helt vildt, så jeg valgte at gøre kort proces og tage hendes liv.    

Har planer om at sætte nogle af de unde splash høner ind i stammen.

De kommer fra den stamme med vildfarvet hane og splash høner som går hos min søn, de er snart skruk alle sammen og har ikke givet så mange æg de sidste 14 dage og hane skal bruge i den hvide stamme.   

20-01-2021

Så er der ved at være gang i denne stamme, de har gået for sig selv så længe at jeg nu er sikker på det er den sorte hane der er far til de kyllinger de skal komme.

Der kommer lidt æg hvert dag, det er jo ældre damer så der kommer nok ike så mange æg, men dem der er kommer har været ok befrugtet, det har så knebet med at få dem ud af æggene, men det skal nok komme.

De første kyllinger efter dem er kommet og det har været en lidt blandet fornøjelse, det var for ventet at farven ikke var lige god på alle, de fleste er desværre for mørke, men nu får vi at se hvordan de udvikler sig.

 

28-12-2020

I 2021 vil jeg gerne satses rigtig på de blå, så da der blev en sort hane og god kvalitet var chancen der.

I følge arvelighedlæren skulle sort x med splash give ren blå kyllinger.

Så denne stamme består af den sort unge hane og de gamle splash høner, de er først lige blevet sat sammen, så om 14 dage skulle det gerne være den sorte der er fader til de kommende kyllinger, hønerene har gået med min gamle splash hane og den unge sorte og de har lagt en del æg den sidste månende og der er lagt i rugemaskinen og der er befrugtning, men hvis æg det er ved jeg ikke, man kan måske være heldig, ellers så når vi det nok.