Hvid og vildfarvet.

De første hvide med skæg i 2 år af egen avl.

Planer for 2021

08-04-2021

Så kom de første hvide kyllinger, de er længe ventet, men så lykkedes det med den vildfarvet hane til de hvide høner, det har så giver de første vildfarvet kyllinger også, så er oppe på 3 hvide og 2 vildfarvet, de vildfarvet er ok mørke i farven, hvilket er en god start, hvad de så bliver som voksne må tiden vise, de hvide, ja de får bare lov til at vokse sig store og så håbe på det bedste.

Den sidste store hvide hane, så jeg håbede kunne give lidt kyllinger er nu blevet aflivet, han blev syg igen og var ikke til at redde.

15-03-2021 

Det har været en kamp at få gang i de gamle høner, den hvide hane er stadig ikke til noget, han er blevet blind på venstre øje og har haft betændelse i det i meget lang tid, uden jeg har kunne stoppe det, så jeg har overvejet at aflive ham, men han får lidt mere tid, håber han kan komme sig, har set ham de sidste par uger drikke meget vand, så måske har han problemer med nyrene,han har gået i et bur for sig selv i 3 uger i håber om han kunne rette sig og i sammen omgang har jeg vasket hans øje hvert dag, den sidste uge har han så gået med 3 høner der er skruk uden han har vist særlig meget interesse for dem.

 

Så jeg har valgt at den vildfarvet hane jeg har, skal bruge til de hvide høner, hvad der så kommer må tiden vise, han har gået med høner i 4 uger og der kun kommet nogle få æg, men jeg må se om de så er befrugtet.

Den vildfarvet hane skal samtigtig bruge i den blå/vildfarvet stamme, så han bliver flytte lidt frem og tilbage imellem de de stamme rum. mere om det projekt under de blå/vildfarvet  

1-02-2021

Det er stadig svært af få gang i de hvide, det er ikke mange æg der er kommet og dem der er kommet har ikke været befrugtet, jeg frygter lidt at hanen ikke gider hønerne, de sidste par dager har hane haft pus i det ene øje og jeg har måtte bade det i kamillete, men han har ikke rigtg ville spise heller, så det er nok som med hans broder, de er for svage og kan ikke klare de bakterier som vi har her i landet.

 

Så der skal ske noget og planen er at sætte en vildfarvet han på de hvide, da jeg ved der ikke findes en hvide hane med skæg i Danmark.

Jeg har den vildfarvet hane fra mit vildfarvet/splash projekt som går hos min søn, han vil godt kunne give hvide kyllinger så det er planen.   

20-01-2021 

Det er svært at få de hvide igang, der er kommet nogle få æg men ingen befrugtning, hanerne har været sløje og jeg har så valgt netop idag at aflive den en, han var meget skidt og var blevet blind og fik kun lidt at spise, så han fik fred, så håber jeg den sidste kan klare skærenem han ser meget frisk ud og går nu sammen med hønerne, hvor han før holdte sammen med den anden hane, så håber jeg bare høner begynder at ligge lidt æg, det er jo ældre damer så det skal nok komme.

De hvide får lov til at komem i haven et par gang om ugen i håb at det kan live dem lidt op og give dem lidt ekstra krudt i for af grønt og lidt orme, de er blevet mere søgende den sidste uge, så det skal nok komme det med kyllinger.

 

28-12-2020

Selvfølgelig skal der være hvide med skæg i høneshuset igen i 2021.

Stammen består af 4 gamle høner og en nye (østrig) samt 2 haner fra Østrig, må så se om de kan gå sammen de to  haner og enes om det.

Håber at i år vil der komme mange kyllinger, det satser jeg stærkt på, det er på tide at vise dem igen udstillinger i Danmark, så er der jo hvis alt flasker sig jo også Europaudstilling i Polen i November 2021, så måske, man ved aldrig.