Herguth Slægten

På min mor side har man slægt navnet Herguth, dette kan staves på flere måder, Bla. Herrguth og Hergutt.

Det taget jeg ikke så nøje når jeg leder efter slægten.

Det var ikke så nemt at finde ud af hvor Hergut egenligt stamme fra, men i min søgen har jeg fundet ud af at den første Herguth til Holtug på Stevns var August Wilhelm Herguth, han bliver gift med Ane Marie Hemmingdatter i 1813 og de får sammen 7 børn, August dør i 1825 som 43 årig.

Jeg har ikke kunne finde ud af hvor August stammer fra, men ved hans bryllup har han en forlover der hedder Ludvig Wilhelmsen og han var bomberder ved Hostenske regiment og ved Ludvig bryllup er August forlover og der står så at August også var bomberder ved samme regiment.

Så det kunne tyde på noget tysk og jeg skal der for til Holsten lokalarkiv for at finde mere om regimentet og måske for at finde ud af hvor 2 soldater ender i Holtiug.

Næste gang jeg så støder på Herguth navnet er så hos min morfar Kristian Herguth Frederiksen, han er født i Højerup på Stevns i 1907.

Han er ud af en børnflok på 6 børn, 3 drenge og 3 piger, det drengen der får mellem navnet Herguth og der efter er der en del der kommer til at hedde Herguth, en enkelt tager det som efternavn.

Hvis i/du kender nogle med Herguth i slægten høre jeg gerne fra jer/dig så mail på forsiden.
  

Se mere om Herguth slægten på  http://www.123hjemmeside.dk/herguth den vil løbende blive opdateret.